ARHIVA B365

Primele autobuze Otokar au ieşit pe traseu începând cu data de 1 decembrie

„Mă bucură faptul că, în sfârșit, pe străzile Capitalei vor circula autobuze noi și moderne, care vor asigura bucureștenilor servicii de transport civilizate, la standarde europene. Primele 30 de autobuze Otokar, achiziționate de Primăria Capitalei și predate STB SA, vor ieși pe trasee începând cu data de 1 decembrie. Până la sfârșitul anului vor veni încă 70. Noile autobuze sunt dotate cu aer condiționat, cu sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri și beneficiază de supraveghere video atât în interior, cât și în exterior, vor avea internet și prize USB pentru încărcarea telefoanelor”.

Cele 30 de autobuze Otokar vor asigura serviciul de transport pe liniile 302 (cu autobuze de 10 metri lungime), 336 și 601 (cu autobuze de 12 metri lungime), precum și pe liniile 780 și 783, care fac legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă (cu autobuze articulate, cu lungime de 18 metri).

Ulterior, pe măsură ce noile autobuze vor fi recepționate, acestea vor fi introduse în circulație, conform graficului, pe liniile din zona centrală. Astfel, până la sfârșitul anului 2018, noile autobuze de culoare turcoaz vor mai fi văzute și pe liniile 124, 137, 261, 682 și 781.

Reamintim faptul că, în luna iunie a acestui an, Primarul General, Gabriela Firea, a semnat împreună cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primăria Capitalei achiziționează 400 de autobuze noi Euro 6, primul mare proiect din Planul de Mobilitate Urbană derulat de către actuala Administrație.

Conform graficului de livrări, până la sfârșitul acestui an, vor veni la București primele 100 de unități, urmând ca anul viitor, să ajungă și restul de 300 de autobuze, câte 40 pe lună. Valoarea tranzacției este 100 milioane euro plus TVA. Autobuzele sunt de trei tipuri în funcție de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12 m, 50 autobuze de 10,7m și 30 de autobuze de 18.

Noile autobuze beneficiază de tehnologie GPS, care permite localizarea în trafic și furnizarea către călători a informațiilor legate de timpii de așteptare în stație și de parcurgere a traseului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button