Primele 51 de autobuze electrice pe care STB le va scoate pe trasee prin București au ajuns, cu vaporul, în Portul Constanța. Ajung la noi cu 4 luni mai devreme

26 oct. 2023
1493 Afișari
Primele 51 de autobuze electrice pe care STB le va scoate pe trasee prin București au ajuns, cu vaporul, în Portul Constanța. Ajung la noi cu 4 luni mai devreme
Primele 51 de autobuze electrice pe care STB le va scoate pe trasee prin București au ajuns, cu vaporul, în Portul Constanța. Ajung la noi cu 4 luni mai devreme | Sursa foto: Facebook - Stelian Bujduveanu

Primul lot de autobuze electrice care vor îmbunătăți calitatea transportului public din București au ajuns în România. Vehiculele au fost livrate cu aproximativ 4 luni mai devreme față de termenul prevăzut în contract, spune viceprimarul Stelian Bujduvenu.

Primele 51 de autobuze electrice STB, care vor circula în București, au ajuns în România

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, anunță că primele 51 de autobuze electrice BMC au ajuns în România. Acestea se află în Portul Constanța și vor pleca în curând spre București.

Am depus toate eforturile pentru ca bucureștenii să poată circula cu autobuzele electrice până la sfârșitul acestui an și astăzi avem rezultatele: Vehiculele au fost livrate cu aproximativ 4 luni mai devreme față de termenul prevăzut în contract.

Autobuzele se află în prezent în Portul Constanța și vor pleca spre București.

Viceprimarul mai spune că acesta este primul lot din cele 100 de vehicule achiziționate de Primăria Capitalei. Celelalte 49 de vehicule vor ajunge în luna noiembrie, iar până pe data de 2 decembrie vor fi livrate, treptat, și 100 de stații de încărcare.

Cele 100 de autobuze electrice, care vor înnoi flota Societății de Transport București, sunt achiziționate cu fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR).

Primele autobuze electrice vor circula pe străzile din București până la sfârșitul acestui an. Acestea vor fi introduse treptat în circulație, timp în care se vor realiza:

  • Montarea și configurarea echipamentelor ITS
  • Training-ul șoferilor STB și al personalului tehnic
  • Testele de anduranță
  • Probele efectuate pentru recepția autobuzelor.

Cum arată noile autobuze electrice care vor circula în București

Vehiculele care vor intra în flota STB au 12 metri lungime, o autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat.

Noile autobuze sunt:

  • silențioase
  • digitale
  • confortabile
  • economice.
Sursa foto: Facebook - Stelian Bujduveanu
Sursa foto: Facebook – Stelian Bujduveanu
Sursa foto: Facebook - Stelian Bujduveanu
Sursa foto: Facebook – Stelian Bujduveanu

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies