Primăvara a primit undă verde în București. Se plantează arbori în Sectorul 5. În Parcul Eroilor au fost sădiți 100 de tei

18 mart. 2023
137 Afișari
Primăvara a primit undă verde în București. Se plantează arbori în Sectorul 5. În Parcul Eroilor au fost sădiți 100 de tei
Primăvara a primit undă verde în București. Se plantează arbori în Sectorul 5. În Parcul Eroilor au fost sădiți 100 de tei. Sursa foto: Facebook - Rareș Hopinca

În Sectorul 5 al Capitalei se desfășoară mai multe acțiuni de plantare de arbori, iar mai mulți angajați și voluntari au sădit numeroși tei în Parcul Eroilor. City managerul S5, Rareș Hopincă, își dorește ca protejarea mediului să fie promovat în comunitate.

100 de tei au fost plantați în Parcul Eroilor

Rareș Hopincă, city managerul Sectorului 5 a transmis că își dorește să înverzească Sectorul:

Înverzim Sectorul 5! Cu mic, cu mare, angajați și voluntari, plantăm din centru până în inima cartierelor!

Acțiunile de plantare se vor desfășura atât în parcuri, cât și în interiorul cartierelor, conform unei postări de pe pagina de Facebook Comunicare Primăria Sector 5.

În decursul zilei de ieri, angajații primăriei, alături de zeci de voluntari, au plantat 100 de tei în Parcul Eroilor.

Parcul Eroilor a fost preluat în administrarea PS5 acum trei săptămâni de la Metrorex, în urma lucrărilor la magistrala de la metrou.

Rareș Hopincă a mai transmis că s-au plantat o sută de arbori cu dimensiuni cuprinse între 4 și 5 metri:

De azi, Parcul Eroilor poate fi numit și ”Parcul Teilor”! Împreună cu peste 100 de voluntari, am plantat 100 de tei de dimensiuni mari – între 4 și 5 metri, care vor încânta în scurt timp locuitorii din zonă, dar și trecătorii.

Arborii de mărimea acestora se găsesc mai greu, dar ca bunul gospodar care își face iarna car și vara sanie, noi ne-am apucat de astă toamnă să căutăm pomii, să-i contractăm la cele mai mari pepiniere din țară, motiv pentru care în luna martie ne vin cam 100 de pomi în fiecare zi, din aceste specii.

Cetățenii sunt invitați în fiecare vineri la acțiunile de plantare

De asemenea, city managerul Sectorului 5 a declarat că autoritățile și-au propus să promoveze în rândul comunității informații cu privire la implicarea activă pentru protejarea mediului.

Acțiunile de plantare au fost începute în Ferentari, de la Vadul Nou, din Rahova și din Dumbrava Nouă. Aceste zone sunt sufocate de beton, fiind neglijate de ani de zile, însă vor ieși la lumină cu ajutorul plnatărilor de arbori:

Ani de zile, în Sectorul 5 nu s-a plantat niciun pom. S-a început timid în 2020-2021, dar în 2023 ne propunem să devenim campionii plantărilor în București și să ajungem din urmă sectoarele 3 și 4.

De asemenea, cetățenii sunt invitați în fiecare zi de vineri să fie voluntari în cadrul acțiunilor de plantare, doar dacă vremea permite acest lucru.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies