FIT CITY

Primarului Mutu, despre video cu vidanja care deversează fecale: „Politruci care fac talemș-balmeș”

„Grija pentru membrii comunității se cunoaște, în primul rând, prin informațiile corecte pe care le transmit liderii politici.

În partea opusă regăsim politrucii, care fac talmeș-balmeș din orice informație trunchiată și care caută doar să manipuleze oamenii. Aici se încadrează câțiva cetățeni izolați ai sectorului nostru, cu diverse afinități politice, aliați acum întru minciună și dezinformare”, a scris edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu, pe pagina sa de Facebook, făcând referire la consilierii USR ai Capitalei care s-au grăbit să distribuie imediat imaginile.  

„Pentru că eu v-am ținut la curent și v-am prezentat mereu date reale, fac următoarele precizări, privind un clip video care circulă de ieri în media:

✅ Strada la care se face referire este în Județul Ilfov, nu în Sectorul 6!
Politrucii habarniști puteau să își întrebe colegii de partid, aflați la conducerea administrativă a județului, despre delimitările teritoriale și despre incidentul la care se face referire.

✅ În calitate de primar, am trimis imediat ce am primit clipul, o echipă în control, la incidența zonei respective, dar realitatea ne-a dovedit că pe raza teritorială a Sectorului 6 nu au fost identificate deșeuri deversate sau depozitate.
Ca de fiecare dată, am acționat ferm și am condamnat orice faptă care pune în pericol sănătatea comunității!

✅ O ultimă precizare, pe care politrucii ar fi știut-o, dacă erau interesați cu adevărat de administrația locală:
Primăria Sectorului 6, prin operatorul de salubritate autorizat, NU spală străzile cu apă provenită din Dâmbovița sau din Lacul Morii, ci cu apă lipsită de impurități, din rețeaua proprie, pretabilă acestui serviciu public și verificată constant, mai ales în contextual actualei pandemii”, a precizat primarul Mutu. 

Cel care a publicat inițial video-ul este consilierul general USR, Octavian Berceanu, care a adăugat și acest comentariu „Dragă Politia Romana, Ministerul Mediului – România
Materiile fecale din Cartierul Militari Residence și din alte dezvoltari imobiliare făcute fără canalizare curentă, în București, sau în imediata proximitate, ajung să ne umple plămânii.

Vidanja din filmare varsă materiile fecale nu mai departe de strada Macului, în canalul care face legătura cu canalul Arges, cel care delimiteaza Sectorul 6 de Județul Ilfov. Să nu vă imaginati că e prima oară, s-a întâmplat aproape zilnic doar că operațiunea era ascunsă de ochii noștri, cu deversare directă in Canalul Arges, adică un pârâu mic care se varsă în Lacul Morii.

Mai la vale, la Semănătoarea, apa plină cu fecale este preluată din Dâmbovița și folosită zilnic pentru spălarea trotuarelor bucureștene. Aceeași sursă de apă e folosită pânâ la ieșirea din Bucuresti, inclusiv in celelalte sectoare pentru spălarea străzilor.

Odată ajunse pe asfaltul cald, zeama asta infectă este încălzită de razele soarelui, se transformă în agenți patogeni și germeni. În câteva ore, toți germenii posibili sunt ridicați în aer de trafic și trași adânc în piepturile bucureștenilor, în mod special de copiii cu înălțimi sub 140cm.

E ușor de înțeles de ce în România mor anual 26 000 de oameni din cauza poluării, majoritatea în București”, a scris Berceanu. 

La rândul său, Ministerul Mediului prin Garda Națională de Mediu, precizează că imaginile distribuite în spațiul public cu acea autovidanjă nu sunt de actualitate. 

„Ca urmare a acestor informații, o echipă de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Municipiului București, împreună cu reprezentanți ai Administrației Naționale Apele Romane s-a deplasat la adresa respectivă pentru a verifica aspectele sesizate.
La momentul inspecției în teren, autovidanja nu se mai afla la fața locului și nu au fost identificate urme ale deversării, rezultând faptul că filmarea era mai veche. Au fost constatate, cu această ocazie, abandonări de deșeuri din construcții pe o suprafata de 5 mp, pe raza administrativă a Bucureștiului.
Prin urmare, s-a procedat la identificarea proprietarului autovidanjei și s-au dispus măsuri de salubrizare a zonei în sarcina Primăriei Sectorului 6.
Întrucat, în urma identificării proprietarului vidanjei, s-a constatat faptul ca acesta era din Jud. Ilfov, comisarii CJ Ilfov au demarat o acțiune de control la această firmă privind legalitatea activității desfășurate, precum și aspectele reclamate. La această dată, controlul este în desfășurare, urmând să revenim cu detalii legate de acest subiect”, precizează instituția de mediu. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button