Primarul Sorin Oprescu va semna „Carta Iluminatului Urban”

de:
21 apr. 2015
0 Afișari
Primarul Sorin Oprescu va semna

In cadrul evenimentului, Primarul General va semna Carta Iluminatului Urban, ceea ce va conferi Bucurestiului calitatea de membru asociat al Comunitatii Internationale pentru Iluminat Urban (LUCI). Aceasta asociatie sprijina orasele membre in elaborarea de proiecte si planuri privind iluminatul eficient energetic, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat remis redacției.

Pana in acest moment, Carta Iluminatului Urban a fost semnata de 39 de orase printre care Bruxelles, Budapesta, Eindhoven, Glasgow, Lyon, Hamburg, Moscova, Paris, Roma.

Evenimentul are loc in prezenta oficialilor LUCI la Bucuresti si a reprezentantilor din cateva zeci de orase membre ale Asociatiei.

Conferinta „Bucuresti – Oras sub microscop” va avea loc la Hotel Novotel, sala Paris, in zilele de 23 si 24 aprilie 2015, incepand cu ora 9.30 si va avea ca tema prezentarea si dezbaterea „Strategiei Bucuresti 2035″ si a celor mai importante programe si proiecte de infrastructura urbana cu componenta de iluminat eficient energetic realizate in oras, in perioada 2008-2015.

La conferinta, alaturi de reprezentantii Comunitatii Internationale pentru Iluminat Urban (LUCI) si ai Primariei Municipiului Bucuresti, vor participa persoane din conducerea autoritatilor publice locale din tara si din strainatate, reprezentanti ai principalelor organisme de reglementare in domeniul iluminatului si energiei din
Romania.

„Oras sub microscop” este un eveniment bianual, ce ofera participantilor oportunitatea de a descoperi strategia de iluminat a unui oras membru al Asociatiei. Este prima data cand membrii LUCI Association se intalnesc la Bucuresti.

LUCI este o asociatie a oraselor initiata de Primaria Lyon (Franta) ce reuneste membri din peste 70 de orase din intreaga lume. Municipiul Bucuresti a aderat la LUCI din 2010 si este membru activ. Misiunea LUCI este promovarea iluminatului ca principal instrument de dezvoltare urbana si sustinerea utilizarii rationale si optime a luminii in vederea protejarii mediului si resurselor naturale. Programul conferintei este disponibil online AICI.

Cookies