Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, despre instituțiile Primăriei Capitalei: „Sunt multe, care nu își justifică existența”

12 feb. 2022
334 Afișari
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, despre instituțiile Primăriei Capitalei: „Sunt multe, care nu își justifică existența”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, despre instituțiile Primăriei Capitalei: „Sunt multe, care nu își justifică existența”. Sursa foto: Facebook

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, este de părere că există mai multe instituții aflate în subordinea Primăriei Municipiului București care nu își justifică existența și ar trebui să fie desființate. Printre acestea se numără și Direcția de Asistență Socială – DGASMB, susține Ciucu.

Președintele PNL București, dar și edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a oferit declarații privind situația instituțiilor Primăriei Capitalei. Ciucu a precizat că există mai multe astfel de instituții care nu își justifică existența prin activitatea prestată, astfel că desființarea lor ar fi o alternativă mai bună. Edilul a dat drept exemplu pentru instituțiile inutile Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, precizând că instituția ar trebui să se desființeze pentru a oferi „o gură de oxigen” PMB, iar creșele și centrele de seniori să fie preluate de primăriile de sector.

„Acest monstru administrativ care este PMB are foarte multe instituţii şi nu toate instituţiile acestea îşi justifică existenţa (…). Trebuie să începi să tai instituţii, instituţii neesenţiale. Şi sunt multe, care nu îşi justifică efectiv existenţa. Pot să vă dau mai multe exemple de instituţii care nu ar mai trebui să existe la PMB. Există o instituţie care se cheamă Centrul de îngrijire a plantelor, Centrul de tineret care face educaţie nonformală (…). DGASMB este o instituţie care a avut şi 600 de milioane buget.”, a declarat Ciprian Ciucu la Digi24.

Ciprian Ciucu, despre ajutoarele date de DGASMB: „Nu se urmărește ce impact au”

Primarul Sectorului 6 susține că DGASMB a început să primească din perioada 2015-2016 un buget „fabulos” pentru acordarea de vouchere pentru persoanele cu dizabilități, această mutare ducând la mutarea în acte a mai multor persoane din țară în Capitală pentru a putea beneficia de acești bani.

„Ei au fost luaţi în evidenţă de DGASPC-urile de la sectoare, aceeaşi instituţie, dar la sectoare, şi au început să atârne foarte tare şi pe bugetul sectoarelor. Deci, cumulat, sute de milioane din bugetul Bucureştiului se duc către aceste tipuri de prestaţii. Nu se urmăreşte ce impact au, dacă ajută în ce fel ajută”, a adăugat Ciucu.

Edilul, precum și partidul pe care îl reprezintă, susțin că plățile către aceste companii revin Guvernului, iar municipalitatea nu trebuie să aibă nicio sarcină în acest sens. Mai mult, aceste vouchere nu suplinesc banii veniți de la Guvern, ci vin în compensarea lor.

Cum afectează prețul gigacaloriei bugetul Primăriei Capitalei

Potrivit lui Ciucu, în decembrie 2021 a avut loc o întâlnire între grupurile politice aflate în componența PMB, pentru a dezbate prețul pe care populația Capitalei îl plătește pentru căldură. Edilul a declarat că PNL a fost singurul partid care a susținut majorarea prețului plătit de către cetățeni, spunând că primăria nu e „agenție de plăți”. Prin urmare, prețul plătit de bucureșteni pentru gigacalorie a rămas de 140 de lei, astfel că datoria PMB a crescut cu circa 160 de milioane de lei.

Cookies