Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, amendat cu suma de 10.000 de lei. În joc, PUZ-ul pentru construirea de blocuri cu 20+ etaje în Parcul Grozăvești

06 iul. 2022
887 Afișari
Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, amendat cu suma de 10.000 de lei. În joc, PUZ-ul pentru construirea de blocuri cu 20+ etaje în Parcul Grozăvești

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a fost amendat cu suma de 10.000 de lei de către Inspectoratul de Stat în Construcții pentru că nu a prelungit certificate de urbanism care ar fi permis construcția de blocuri cu 20+ de etaje în Parcul Grozăvești din Sectorul 6.

Refuzul lui Ciucu de a prelungi cele două certificate de urbanism s-a bazat pe anularea PUZ-ului în Sectorul 6, decisă de instanță, discuție veche în administrația din București legată de legalitatea emiterii de cerificate obținute înainte de anulare, dispută publică inclusiv între Nicușor Dan și Toni Greblă.

„Ceva frumos: am fost amendat cu 10.000 de lei. Inspectoratul de Stat pentru Construcții mi-a ars două amenzi pentru că nu am prelungit/reînnoit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor turnuri în Parcul Grozăvești”, scrie pe Facebook Ciprian Ciucu.

Edilul Sectorului 6 precizează că fosta administrația a emis două certificate de urbanism pentru construirea în Parcul Grozăvești a unor blocuri cu peste 20 de etaje.

„Deoarece PUZ-ul în baza căruia au fost emise a fost anulat definitiv în instanță (unul dintre motive fiind chiar schimbarea regimului de construire în Parcul Grozăvești), mi se pare aiurea să fiu obligat să prelungesc certificatele de urbanism emise în baza PUZ-ului anulat.

În interpretarea ISC a Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, deoarece procesul de autorizare a fost inițiat anterior anulării PUZ-ului Sectorului 6, aș fi obligat să emit automat prelungirea. Apoi, ar urma, automat să fiu obligat să emit autorizația de construire.”, notează primarul Ciucu.

Lupta pentru Parcul Grozăvești, unde o parte a devenit proprietate publică

În mesajul public de pe Facebook, Ciucu anunță că va proteja spațiul verde din Parcul Grozăvești.

„Acum, am spus-o repetat: eu voi proteja interesul public, spațiul verde, urbanismul de calitate cu toate forțele mele. Răul a fost deja făcut în multe situații iar în capul meu se sparg PUZ-uri și PUD-uri votate iresponsabil în mandatele anterioare. Sunt multe. Până acum am păzit ce am putut păzi, de acum vor începe să vină după mine.

Nu-i nimic, pentru mine este important să am dreptatea și pe dumneavoastră de partea mea. Dedic aceste rânduri contestatarilor mei (puțini, ce-i drept) din cartierul Grozăvești pentru al căror drept la urbanism de calitate lupt, nu de ieri de azi, ci de doi ani de zile”, conchide edilul.

În această primăvară, 49 de copaci din Parcul Grozăvești au fost tăiați ilegal, a relatat Hotnews, care a scris că o parte din parc a devenit proprietate privată, iar proprietarul vrea să construiască blocuri de 23 de etaje.

Proprietarii terenului din Parcul Grozăvești au cerut și obținut un certificat de urbanism pe 15 aprilie 2020 pentru construire de asambluri de locuințe colective, birouri și funcțiuni mixte, cu regim de înălțime maxim 75 de metri, cu subsol, demisol, parter și 23 de etaje. Proprietarii au cerut prelungirea certificatului de urbanism.

Îți recomandăm și:

 

 

 

Cookies