Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a transmis un mesaj după decesul femeii atacate de câini. „Nu fuge nimeni de răspundere!”

22 ian. 2023
417 Afișari
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a transmis un mesaj după decesul femeii atacate de câini. „Nu fuge nimeni de răspundere!”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a transmis un mesaj după decesul femeii atacate de câini. „Nu fuge nimeni de răspundere!” Sursa foto: Hotnews

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare după ce o femeie a fost ucisă de câinii maidanezi de pe malul Lacului Morii din Capitală. Edilul susține că a cunoscut-o pe victimă și că a așteptat o reacție din partea primarului general Nicușor Dan și a adus o serie de acuze la adresa ASPA, organizația care gestionează câinii fără stăpân din Capitală.

Apare o nouă reacție după moartea femeii atacate de câinii maidanezi din zona Lacului Morii. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care precizează că a cunoscut-o pe Ana Oroș Daraban și aduce o serie de acuze la adresa ASPA.

„Nu mă spăl pe mâini! Nu m-am spălat niciodată pe mâini, cu atât mai puțin acum, cu moartea tragică, în condiții înfiorătoare, a Anei Oroș Daraban. Am cunoscut-o pe Ana chiar pe Lacul Morii, spre insulă. Ieșise la alergat. A participat și la acțiunea de curățenie, am igenizat împreună zona. Am discutat despre proiectele viitoare, până unde și cum vom face cu viitorul parc. Vestea cumplită m-a dat peste cap, efectiv… nu am cuvinte.”, a scris Ciucu.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a transmis un mesaj după decesul femeii atacate de câini. „Nu fuge nimeni de răspundere!”

Mai mult, edilul susține că nu a venit cu o reacție în spațiul public mai devreme deoarece a dorit să aștepte întâi o reacție din partea lui Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, care gestionează politicile ASPA și care poate să schimbe direct politicile privind câinii fără stăpân.

„Noi am demarat deja propria anchetă internă la Poliţia Locală! Nu fuge nimeni de răspundere! Eu nu fug de răspundere, niciodată nu voi fugi de răspundere!!
Nu am ieșit public până acum deoarece am așteptat să văd poziția Primarului General, cel care decide politicile ASPA, aloca bugete și care este singurul care are instrumentele instituționale să rezolve problema câinilor. Recunosc, aveam această așteptare. În septembrie 2013, atunci când Ionuț Anghel și-a găsit sfârșitul în aceleași condiții înfiorătoare, Primarul General de atunci, Sorin Oprescu și-a asumat, cum era normal, serviciul de ecarisaj, ASPA, etc. Primarul de Sector nu apare în nicio discutie publică. De aici așteptarea mea. Nu mai am așteptări de la PMB. Lipsa de leadership, neasumarea, aruncarea responsabilitatilor în curtea altora, sunt deja de notorietate.”, a mai scris primarul Sectorului 6.

Politica ASPA este total greșită și a dus la reapariția câinilor pe străzi. În loc sa adune câinii de pe străzi, ASPA face campanii de „constientizare” – Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu susține că una dintre cauzele principale din spatele tragediei de sâmbătă dimineață este politica de acționare a ASPA, care face „campanii de conștientizare” în loc să „adune câinii de pe străzi”, potrivit primarului Sectorului 6.

„Nu se mai eutanasiază de ani buni ceea ce face ca adăposturile să fie arhipline, condițiile în care sunt ținute animalele sunt proaste. Și de aceea, resursele lor nu se duc la capturare ci pe condiții de cazare și campanii de „constientizare” pe bani mulți. Un fel de PR pe bani publici.
Până la o analiză mai detaliată, se vede clar din bugetul lor ca investesc în adaposturi și alte servicii și nu în capturare! De exemplu, au un singur colaborator care are abilitatea de a tranchiliza animalele. Despre ce vorbim? Despre incompență și iresponsabilitate. Bucureștiul este enorm, resursele lor pentru capturare sunt inexistente!”, a mai scris Ciucu.

Edilul susține că ASPA și-a schimbat abordarea și a „distrus” echipele și facilitățile, astfel că în prezent organizația „mimează că lucrează” în loc să organizeze acțiuni de prindere a câinilor fără stăpân. Mai mult, potrivit lui Ciucu, Poliția Locală are „zeci de misiuni” și i se acordă „nedemn” vina din partea ASPA, despre care edilul susține că „are o singură misiune și un buget mare, distribuit prost”.

„În paralel solicit Consiliului General să facă o comisie care să evalueze activitatea ASPA!
Lucrurile nu vor rămâne asa, eu voi reveni pe acest subiect in cateva zile cu o dare de seamă.
P.S. Aceasta este o temă de anvergura redacției Recorder. Eu, le stau la dispoziție.
PPS Sa ne uitam nitel pe CVurile actualei conduceri a ASPA si pe CVul doamnei Pungă, cea care isi asuma toate deciziile in acest domeniu! Reteta dezastrului.”, a scris Ciprian Ciucu în încheierea postării sale.

Stat eșuat. Câinii încă ucid în București și după cazul Ionuț Anghel - HotNews.ro

CITEȘTE ȘI

Continuă raziile pe străzile din București. Două nopți de controale, 98 de amenzi de peste 61.000 de lei și 52 de permise reținute

Sectorul 4 va avea în 2023 cel mai mare buget din 1989 încoace. Autoritățile locale vor avea la dispoziție 3,4 miliarde de lei

Cine este femeia ucisă de câini pe malul Lacului Morii din București. Ana avea 43 de ani, era inginer de mediu și iubea sportul

Cookies