ARHIVA B365

Primarul Sectorului 5 nu mai organizează „Vanghelion 2015”, dar chefuiește cu sindicaliștii RATB

Asta, în condițiile în care instituția este aproa pe de colaps financiar. Liderii de sindicat au stat la masa „Bagdad”, iar celelalte mese din cantină au primit numele unor teatre de operațiuni, scrie evz.ro.

La chermeză, unde s-a consumat somon și alte preparate culinare scumpe, a participat și edilul sectorului 5, Marian Vanghelie.

Dacă joi seară Marian Vanghelie a chefuit cu sindicaliștii RATB, vineri dimineață la Primăria Sectorului 5 au deschins anchetatorii care fac percheziții într-un dosar de corupție cu ajutoare de la Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI: PERCHEZIȚIII LA PRIMĂRIA Sectorului 5 condusă de VANGHELIE. Acte de corupție cu ajutoare UE

Găurile financiare ale RATB nu sunt singura problemă a instituției. Peste 20 de percheziții au avut loc, săptămâna trecută, la mai multe imobile aparținând RATB și la locuințele unor persoane suspectate că au furat combustibil din patrimoniul Regiei. Aproximativ 3.000 de litri de motorină ar fi fost furaţi din patrimoniul RATB, potrivit unor surse judiciare. Poliţia Capitalei a anunţat că 20 de persoane au fost reţinute în acest dosar, după aceste percheziţii.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, săptămâna trecută, pe Radu-Viorel Jianu, fost şef al Serviciului Logistic din cadrul (RATB), pentru trafic de influență în formă continuată. Acesta a fost acuzat că a primit o șpagă de 60.000 de euro de la doi oameni de afaceri, pentru a-i favoriza în unele contracte.

„Fizic nu am mai avut timp”

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, joi, că anul acesta nu va mai organiza Vanghelionul, pentru că nu a mai avut timp, dar și din cauza acțiunilor politice de care a vrut să se ocupe. „Nu mai organizez «Vanghelion » pentru că au fost atât de multe lucruri de făcut în perioada aceasta, încât, fizic, nu am mai avut timp. Fizic nu a mai existat timp, și din cauza acțiunilor politice de care am vrut și eu să mă ocup”, a spus Vanghelie. Anul trecut, interpreții Paul Anka și Amir Diab au fost invitații speciali ai celei de-a XI-a ediții a „Vanghelionului”, pe scenă fiind prezenți și artiști în vogă din România. Petrecerea organizată de Primăria Sectorului 5, „Vanghelionul”, a avut prima ediție în 2001 și a mai fost întreruptă, în 2009 și 2010, din cauza crizei. De-a lungul timpului, au susținut concerte la „Vanghelion” artiști ca Tony Braxton, Enrique Iglesias, Tom Jones, Joe Cocker, Europe, Zucchero, Bonie Tyler, Alphaville, Toto Cutugno și Demis Roussos.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button