Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, acuză Guvernul că nu a alocat „nimic” pentru București din fondul de cultură de 270 de milioane de lei. „Să nu ne mirăm, atunci, de consecințe”

28 aug. 2022
448 Afișari
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, acuză Guvernul că nu a alocat „nimic” pentru București din fondul de cultură de 270 de milioane de lei. „Să nu ne mirăm, atunci, de consecințe”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, acuză Guvernul că nu a alocat „nimic” pentru București din fondul de cultură de 270 de milioane de lei. „Să nu ne mirăm, atunci, de consecințe”. Sursa foto: Hotnews

„Nimic pentru București”. Așa începe postarea de pe Facebook a primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu, care condamnă Guvernul pentru faptul că Bucureștiul nu a primit „nimic” din fondul de 270 de milioane de lei alocat de executiv pentru susținerea culturii locale din România. Edilul amintește faptul că Bucureștiul este cel mai mare generator de impozit pe venit și că primăria Capitalei are dificultăți financiare „evidente și cunoscute”, și totuși nu a primit finanțare din acest proiect.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, blamează Guvernul pentru faptul că Bucureștiului nu i-a fost alocat nicio sumă din fondul de 270 de milioane de lei dedicat susținerii culturii locale din România, în ciuda faptului că cel mai mare contribuitor la această sumă este chiar Capitala.

„Nimic pentru București”. Capitala nu primește fonduri din bugetul destinat susținerii culturii locale din România

Acest buget pentru susținerea culturii locale din România a fost alocat vineri, 26 august, și are o valoare totală de 270 de milioane de lei. Suma provine din 2% impozit pe venitul încasat până la data de 31 iulie 2022, Bucureștiul fiind cel mai mare generator de impozit pe venit din țară.

„Vineri 26 august, Guvernul a alocat 270 de milioane de lei pentru susținerea culturii locale din România.
Mai precis, pentru „finanţarea instituţiilor publice de spectacole din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale ale unităţilor administrativ-teritoriale din judeţe, respectiv teatre, opere şi filarmonici prin care se alocă suma de aproape 270 milioane de lei pentru 65 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea autorităților locale”.
Suma de 270 de milioane provine din 2% impozit pe venitul încasat pana la data de 31 iulie 2022.”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Mai mult, edilul a atras atenția asupra faptului că Primăria Capitalei are dificultăți financiare „evidente și cunoscute”, însă „niciun leu” din suma de 270 de milioane de lei nu va ajunge la centrele culturale din București.

CITEȘTE ȘI

Clotilde Armand: „Consilierii locali PNL și PSD au picat sistematic proiectele care vizau montarea de panouri fotovoltaice pe cele 150 de clădiri publice administrate de Primăria Sectorului 1”

Cine sunt cele două persoane din avionul care s-a prăbușit lângă București. Ce a provocat accidentul aviatic

Previziuni sumbre pentru iarnă. Bucureștenii riscă o situație de coșmar – compania Termoenergetica, succesoarea RADET, se află și ea aproape de faliment

Cookies