Primarul Sectorului 2 face acuzaţii grave: ”Parcul Verdi, un tun tras de băieţii deştepţi”

25 iun. 2021
151 Afișari
Primarul Sectorului 2 face acuzaţii grave: ”Parcul Verdi, un tun tras de băieţii deştepţi”

Radu Mihaiu, Primarul Sectorului 2, face acuzaţii grave cu privire la parcul Verdi din Capitală. Acesta consideră că parcul Verdi reprezintă un tun tras de băieţii deştepţi şi o bătaie de joc pentru bucureşteni.

Radu Mihaiu spune că parcul Verdi a fost cumpărat cu sume uriaşe de Primăria Generală şi apoi, o parte din teren a fost închiriat cu o sumă mică unui întreprinzător.,

Primarul Radu Mihaiu vorbeşte despre o tranzacţie care a avut loc în timpul fostei administraţii.

„Cum suntem în plin proces de reamenajare parcuri, aveam în plan pregătirea unui proiect şi pentru Parcul Verdi. Am cerut un certificat de urbanism să vedem de la ce plecăm şi SURPRIZĂ – e grevat de sarcini. Parcul din Floreasca, cel cu terenurile retrocedate şi recuperate la sume ameţitoare de la nişte ”băieţi deştepţi”, tot nu e al oraşului pe deplin. 50 de milioane de euro a plătit Firea din banii bucureştenilor pentru aceste terenuri, 50 de milioane de euro pentru 4,6 ha”, a explicat Mihaiu.

Ulterior, spune edilul Sectorului 2, o parte din parc a fost concesionată la un preţ foarte mic.

”Un Contract de Asociere în Participaţie prin care Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) dă în exploatare pentru 25 ani un teren cu o suprafaţă totală de 2750 mp firmei SC UCR GLOBAL SRL, cu scopul construirii unui teren de sport şi a unei clădiri cu vestiare, lobby bar, recepţie, terasă. 25 de ani de exploatare a unei părţi considerabile din parc pentru un câştig al statului român de 7.197 lei/lună. Adică, 3 lei/mp/lună. Bucureştenii au plătit la suprapreţ 1080 euro (!!!)/mp, iar firma de şmecheri întoarce nişte firimituri de aproximativ 7 euro/AN. La un calcul simplu reiese că în 154 de ani recuperăm investiţia”, mai spune Radu Mihaiu.

Radu Mihaiu solicită Primăriei Generale să renunţe la contractul pentru parcul Verdi

„Acest document ce scoate la lumină o nemernicie probabil este unul din multe pe care nu le ştim. Acest document l-am obţinut cu greu de la PMB fiindcă anul trecut arhiva ALPAB a ars (!!!). Cer Primăriei Generale să denunţe această asociaţie în participaţie. Dacă nu ştie cum, îi pot oferi ajutor juridic. Tunul din parcul Verdi este o sfidare făţişă şi o bătaie de joc pentru toţi bucureştenii. Spaţiul verde e al oamenilor, nu al şmecherilor”, este concluzia, conform Mediafax, a primarului Radu Mihaiu.

Cookies