Primarul Sectorului 2 anunță modernizarea străzilor pentru siguranța pietonilor. Mai mulți bucureșteni din S2 reclamă calitatea lucrărilor: „Persistă aceleași probleme ca în trecut”

18 feb. 2023
694 afișări
Primarul Sectorului 2  anunță modernizarea străzilor pentru siguranța pietonilor. Mai mulți bucureșteni din S2 reclamă calitatea lucrărilor: „Persistă aceleași probleme ca în trecut”
Primarul Sectorului 2 a anunțat modernizarea străzilor pentru siguranța pietonilor. Locuitorii sectorului sunt, însă, nemulțumiți de calitatea lucrărilor:„În continuare persistă aceleași probleme semnalate în trecut”. Sursa foto: Facebook/ Ștefan Buliga

Primarul Sectorului 2 a anunțat începerea lucrărilor pentru modernizarea unor străzi din Sectorul 2, prioritizând siguranța pietonilor.

Este vorba de Strada Călușei, în intersecția cu Pop de Băsești. În acea intersecție, au loc adesea accidente din cauza mașinilor parcate pe trotuar:

În această intersecție, existau foarte multe accidente. Și de ce existau accidente? Pentru că, dacă aici erau parcate mașini, atunci când se circula, nimeni nu avea vizibilitate, spune primarul Sectorului 2

Un nou sens unic pe Strada Călușei

Primarul Radu Mihaiu a anunțat în ce vor consta modernizările străzii Călușei, în intersecția cu Pop de Băsești, anume:

  • Se va crea un nou sens unic
  • Creearea unui nou spațiu verde, plantări de iarbă și copaci
  • Montarea unor cocoașe, pentru a spori vizibilitatea în trafic

Mașinile nu vor mai putea parca pe trotuar, cum o făceau până acum. Radu Mihaiu afirmă că, pentru el, cea mai importantă este siguranța pietonilor, de aceea a montat cocoașe pe trotuare:

Cea mai importantă pentru mine și pentru mandatul meu este siguranța pietonilor.

Toate aceste cocoașe folosesc pentru a spori vizibilitatea în trafic și pentru a lărgi spațiul pentru pietoni. În felul ăsta, putem sa mergem pe trotuar. Se vede că este un trotuar lat, pierdem niște locuri de parcare în intersecție, dar acest lucru este foarte important pentru a crește vizibilitatea și pentru a crește siguranța în trafic.

Locuitori din S2, nemulțumiți de calitatea lucrărilor de modernizare a străzilor

Un bucureștean din Sectorul 2 a postat pe pagina de Facebook Sector 2- Informații și dezbateri o plângere cu privire la lucrările de pe Strada Călușei. Bărbatul a spus că persistă aceleași probleme din trecut:

1. lucrarea rutieră nu este semnalizată. Ca pieton ești nevoie să mergi partea carosabilă a drumului (ce a mai rămas din ea), conducătorii auto nefiind avertizați de acest lucru.
2. Deși intenția de a introduce încă un sens unic e evidentă, sensul nu a fost marcat ÎNAINTE de lucrările rutiere. Astfel că la orele de vârf se creează ambuteiaje, lățimea circulabilă a străzii fiind redusă ca urmare a lucrărilor la trotuare, astfel că o singură mașină poate trece.
3. Intersecția Horei cu Călușeilor este acum plină de insule pentru delimitarea sensurilor de mers. Pentru a o intersecție atât de mică, cu viitoare sensuri unice, este excesiv. Puneți și semafoare?
Alt bucureștean din Sectorul 2 s-a plâns de calitatea lucrărilor. Bărbatul a semnalat faptul că trotuarul este strâmb; speră că primăria nu a plătit bani pentru asemenea lucrare:
Și pe Călușei și pe Ion Maiorescu aceeași lucrare neconformă, nimic nu are planeitate, nici o bordură nu e tăiată/îmbinată corespunzător…Nu știu cine-i firma care a câștigat proiectul, dar sigur a găsit pe niște amărâți (subantreprenori) sa le dea 20-30% din valoarea reală a manoperei.
Sper că primăria S2 nu a plătit vreun ban pentru mizeria asta de lucrare…
Trotuarul de pe Strada Călușei din Sectorul 2
Trotuarul de pe Strada Călușei din Sectorul 2. Sursa foto: Facebook/ Florentin Daniel
Te-ar putea interesa și:
Cookies