LA MINE-N CARTIER

Primarul Sectorului 2 a fost voluntar pentru ecologizarea spațiilor verzi de la Institutul Oncologic și Spitalul Fundeni

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a participat, sâmbătă, ca voluntar, la o operațiune „simbol” de ecologizare a spațiilor verzi de la Institutul Oncologic și Spitalul Fundeni.

Primarul Sectorului 2 a fost voluntar pentru ecologizarea spațiilor verzi de la Institutul Oncologic și Spitalul Fundeni

La acțiunea de ecologizare din Sectorul 2 au participat 40 de voluntari, spune Radu Mihaiu.

„Astăzi am fost voluntar. Unul dintre cei 40 de voluntari, care au participat la o operațiune „simbol” – am ecologizat o parte a spațiilor verzi de la Institutul Oncologic și Spitalul Fundeni. Am strâns munți de gunoaie, însă, deocamdată acțiunea noastră pare un grăunte de nisip într-un ocean. Acolo, sunt adevărate păduri urbane, ce găzduiesc mormane de deșeuri de diverse tipuri, alei mâncate de timp, vegetație crescută sălbatic.”, a declarat primarul Sectorului 2.

Radu Mihaiu recunoaște că această operațiune are nevoie și de „utilaje serioase”. De asemenea, primarul Sectorului 2 a declarat că a pregătit o cerere pentru Primarul General, Nicușor Dan, pentru a permite Primăriei Sectorului 2 „să se implice în ecologizarea curților spitalelor”.

„Voluntariatul poate funcționa până la un punct. Aici, avem nevoie de utilaje serioase, căci curțile spitalelor nu au mai fost curățate de peste 10 ani. Nu sunt adeptul mentalității „nu e treaba mea, nu e în administrarea Sectorului 2”. Prefer cooperarea și acțiunea concretă. Tocmai de aceea, am pregătit o cerere oficială către Primarul General, pentru a permite Primăriei Sectorului 2 să se implice în ecologizarea curților spitalelor. Curățenie lună, resturi vegetale îndepărtate, alei îngrijite. Așa, totul ar deveni o zonă civilizată de promenadă pentru pacienții tratați în cele 2 mari centre oncologice din țară.

Țin să mulțumesc tuturor pentru implicarea de azi – voluntari și firme voluntare (care ne-au ajutat cu utilaje).”, a declarat Radu Mihaiu pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook/ Radu Mihaiu


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button