Primarul Robert Negoiță reacționează după ce DNA l-a pus sub urmărire penală pentru contractul de salubritate cu Rosal

21 feb. 2022
482 afișări
Primarul Robert Negoiță reacționează după ce DNA l-a pus sub urmărire penală pentru contractul de salubritate cu Rosal

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat că a procedat corect, cu respectarea procedurilor legale şi în interesul comunităţii, după ce a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu contractul de salubrizare cu Rosal Grup.

„Vom demonstra, conform procedurilor legale, că nu am acţionat în afara legii sau în vreun mod care să prejudicieze interesele şi nevoile comunităţii sectorului nostru. Trebuie să avem încredere în actul de justiţie din România şi în faptul că, la final, toate aceste detalii vor fi clarificate şi se va concluziona, fără tăgadă, că am procedat corect, cu respectarea procedurilor legale şi în interesul comunităţii”, a scris Robert Negoiţă, luni, pe Facebook.

Edilul consideră că este de datoria procurorilor să deruleze investigaţii şi verificări acolo unde există diferite suspiciuni sau nelămuriri referitoare la activitatea din instituţiile din ţară.

„Vreau să asigur atât organele de anchetă, cât şi pe cetăţenii Sectorului 3, care sunt şi beneficiarii serviciilor oferite de Primăria Sectorului 3, de întreaga mea deschidere şi colaborare. Concret, în momentul de faţă, acuzaţia care se aduce este că a fost prelungit contractul de salubritate ce era în vigoare din anul 1999, dosarul făcând referire la intervalul 2000-2018”, a adăugat Robert Negoiţă.

Ce a anunțat astăzi DNA și date noi despre persoanele urmărite

DNA – procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie – a anunțat luni că Robert Negoiță e urmărit penal pentru două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave.

DNA afirmă că faptele reţinute ar fi constatate în contextul în care, în perioada anilor 2000-2018, în Sectorul 3 s-au încheiat 54 acte adiţionale la un contract de salubrizare cu Rosal Grup, prin care fie s-a prelungit contractul, fie s-a mărit valoarea acestuia.

Alături de primarul Robert Negoiță mai sunt urmăriți penal și șefi din Primăria Sectorului 3, precum și persoane din conducerea ROSAL Grup.

Potrivit unor surse citate de G4media, persoana fizică reprezentant al S.C. ROSAL GRUP S.A, pusă sub urmărire penală de DNA pentru două complicități la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave, este managerul Bogdan Niculescu. Omul de încredere al lui Silviu Prigoană, Bogdan Niculescu, şi soţia lui fac deliciul presei tabloide prin apariţiile la bordul unor bolizi de lux precum Ferrari, Bentley Bentayga sau Rolls Royce Cullinan de 400.000 de euro.

Cookies