Primarul Popeşti – Leordeni: 48 de apartamente noi în Confort City pentru cei afectaţi de incendiu

de:
09 oct. 2012
0 Afișari
Primarul Popeşti - Leordeni: 48 de apartamente noi în Confort City pentru cei afectaţi de incendiu

„Vor fi date 48 de apartamente, dar nu sunt toate gata mobilate”, a spus primarul, care se afla în Confort City.

Din totalul apartamentelor pentru cei afectaţi de incendiu, 12 au fost predate, luni, pentru o parte dintre cei care locuiau la mansarda blocului, de la nivelul 11. Potrivit lui Iacob, dezvoltatorul imobiliar se va ocupa de cazarea tuturor celorlalte familii, până la refacerea blocului, care va începe joi, scrie Realitatea.net.

În imobilul care a luat foc pe 2 octombrie au fost afectate 243 de apartamente, potrivit primarului din Popeşti – Leordeni.

Incendiul din ansamblul rezidenţial Confort City, aflat în localitatea ilfoveană Popeşti-Leordeni, a izbucnit pe 2 octombrie, la mansarda unui bloc. Incendiul a fost stins după mai multe ore, intervenţia pompierilor fiind îngreunată de barierele de acces şi de maşinile parcate în zonă, dar şi de faptul că reţeaua de hidranţi a complexului Confort City nu a funcţionat.

Blocul afectat de incendiu nu avea nevoie de autorizaţie privind securitatea la incendiu eliberată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că nu era mai înalt de 11 etaje. În urma incendiului de la Confort City, aproximativ 640 de persoane au fost afectate. Flăcările au distrus aproape în totalitate 24 de apartamente aflate la mansardă, iar majoritatea celor de la etajul 10 au suferit daune în proporţie de 10%-30%. Unele dintre apartamentele situate la etajele inferioare au suferit daune de maximum 5%, din cauza apei folosite la stingerea incendiului, iar pe o suprafaţă de circa 5% a fost afectată izolaţia de polistiren a imobilului, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Dezvoltatorul imobiliar al complexului, Domus Stil Construct, a anunţat, la două zile după incendiu, că va începe, reabilitarea blocului afectat de incendiu imediat ce autorităţile o vor permite. Iniţial, cheltuielile de reabilitare vor fi suportate de dezvoltator, care nu se face însă răspunzător de prejudiciile produse, urmând ca apoi sumele să fie obţinute de la companiile de asigurări.

Reprezentanţii Domus Stil au mai precizat că începând de luni, 8 octombrie, vor pune la dispoziţia tuturor proprietarilor ale căror apartamente au fost „distruse de incendiu” alte locuinţe, în cadrul complexului, până la readucerea celor distruse la stadiul iniţial. Aceste apartamente vor beneficia de băi funcţionale, mobilier de dormitor, precum şi utilităţile de bază necesare (apă curentă şi electricitate).

Directorul de comunicare al Domus Stil, Florin Munteanu, a precizat că se face tot posibilul pentru ca respectivele apartamente să fie alimentate şi cu gaze „cât de curând”.

Cookies