Primarul Negoiţă vrea să reabiliteze gratuit blocurile din Sectorul 3

de:
23 ian. 2012
5 Afișari
Primarul Negoiţă vrea să reabiliteze gratuit blocurile din Sectorul 3

Şedinţa de Consiliu Local Sector 3, în care urmează să se discute proiectul privind preluarea cotei de 20% a asociaţiilor de proprietari, se va desfăşura pe data de 2 Februarie 2012, informează administraţia locală.

„Precizăm că, până în prezent, 839 de blocuri au fost cuprinse în Programul local de reabilitare termică, ceea ce va duce la reducerea costurilor de încălzire a locuinţei. Menţionăm că  singura instituţie abilitată pentru derularea programului local de reabilitare termica a blocurilor este Primăria Sectorului 3 prin Direcţia Investiţii şi Achiziţii”, precizează Primăria Sectorului 3 printr-un comunicat remis B365.ro.

Anul trecut, cele mai multe primării de sector din Capitală au decis să izoleze termic locuinţele fără să-i mai pună la plată pe locatari. Astfel, bucureştenii care stau în sectoarele 1,2, 4 şi 6 vor fi scutiţi de contribuţia de 20%, cu condiţia ca imobilele să fie incluse pe lista de reabilitare termică. În schimb, cei care au demarat deja lucrările vor plăti în continuare.

Autorităţile au anunţat că vor aplica sancţiuni dure pentru cei care îşi vor reabilita locuinţele pe cont propriu, fără autorizaţie de la primărie, amenzile putând ajunge chiar până la 100.000 de lei.

Citeşte şi Stai la bloc sau la casă? Vezi cum poţi scăpa de plata impozitului pe locuinţă.

Primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă, a aprobat anul trecut contractarea unui împrumut de 56 milioane de euro, pe o perioadă de zece ani, cei mai mulţi bani urmând să fie folosiţi pentru construcţia unui complex de nataţie în incinta Liceului “Al.I. Cuza” – 38,64 milioane lei cu opt culoare şi blockstart-uri, pentru reabilitarea termică a blocurilor – 33,13 milioane lei, pentru construcţia pieţei Republica – 32,43 milioane lei, pentru sistematizarea pe verticală a unităţilor de învăţământ – 29,68 milioane lei, respectiv modernizarea parcului Titan – 17,94 milioane de lei.

Tot cu banii din credit ar urma să fie construite două parcări, una supraterană de 255 de locuri la Câmpia Libertăţii, căreia 650 de locatari din zonă i s-au opus pe motiv că ar fi distrus spaţiul verde între străzile Baba Novac şi Liviu Rebreanu şi încă o parcare subterană la Lucreţiu Pătrăşcanu, cu 100 de locuri.

Cookies