Primarul Negoiţă vrea să dea 7 mil. euro pentru consultanţă la reabilitarea termică a blocurilor

de:
04 iun. 2014
1 Afișari
Primarul Negoiţă vrea să dea 7 mil. euro pentru consultanţă la reabilitarea termică a blocurilor

Conform anunţului publicat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice, contractul pentru „servicii de consultanţă tehnică şi dirigenţie de şantier privind lucrările de reabilitare termică ale blocurilor de locuinte, a lucrărilor de reparaţii curente şi capitale la unităţile şcolare şi la toate clădirile aflate în administrarea Sectorului 3, precum şi a construcţiilor civile care se vor construi de către autoritatea contractantă”, poate avea forma unui acord-cadru încheiat cu maximum trei agenţi economici.

Valoarea estimată a contractului este de 31,655,176.75 de lei (aproximativ şapte de milioane de euro) fără TVA, iar durata sa va fi de patru ani.

Contractul are în vedere contractarea serviciilor de arhitectură, de inginerie, de amenajare urbană, precum şi de arhitectură peisagistică, dar şi a celor conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică.

În anunţul de participare la licitaţie se arată, conform Mediafax, că autoritatea estimează încheierea a 40 de contracte subsecvente pe toată durată acordului-cadru, minimum trei contracte şi maximum zece pentru fiecare an.

Banii vor fi plătiţi din bugetul local al Sectorului 3 sau din alte surse legal constituite, prima situaţie a lucrărilor urmând a fi prezentată după executarea a cel puţin 25 la sută din valoarea contractului subsecvent.

Forma juridică pe care o va lua grupul de operatori economici căruia i se atribuie contractul prin licitaţie deschisă este asocierea. Contractul ar urma să fie atribuit firmei care va depune oferta cu cel mai scăzut preţ.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitaţie este 18 iulie 2014, ora 9.30, licitaţia urmând să fie organizată în aceeaşi zi, la ora 10.30, la sediul Primăriei Sectorului 3.

În 30 aprilie, Primăria Sectorului 3 a organizat licitaţia deschisă pentru contractarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din această unitate administrativ teritorială, cu o valoare estimată de 2.207.499.916,2 lei (aproximativ 490 de milioane de euro) fără TVA şi o durată de patru ani.

Primăria Sectorului 3 pregăteşte un program de reabilitare termică a locuinţelor din bani europeni

Primele contracte vizând reabilitarea termică a locuinţelor, din bani europeni, din Capitală au fost semnate recent de Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşi-Ilfov (ADRBI) cu Primăria Sectorului 3. Astfel, prin intermediul celor trei contracte de finanţare, 34 de blocuri din Capitală vor fi reabilitate termic cu fonduri europene, lucrările urmând să fie finalizate până la sfârşitul anului viitor. Spre deosebire de programul de reabilitare termică derulat exclusiv de administraţiile locale din bugetul local, pentru care locatarii nu plătesc niciun leu, în cazul imobilelor anvelopate cu fonduri UE locatarii vor plăti între 10-30% din costuri, în funcţie de venituri. 

Cele 34 de blocuri din Sectorul 3 care vor fi reabilitate termic cu bani europeni totalizează aproximativ 4.200 de apartamente.

LISTA COMPLETĂ A BLOCURILOR CE VOR FI REABILITATE TERMIC DIN FONDURI EUROPENE POATE FI CONSULTATĂ AICI. 

CITEŞTE ŞI 900 mil. euro de la UE pentru regiunea Bucureşti-Ilfov între 2014-2020. Ce proiecte vor primi bani

Spre deosebire de programul de reabilitare termică a blocurilor derulat de primăriile de sector din Capitală din bugetul local, unde contribuţia locatarilor este zero, în cazul imobilelor reabilitate termic cu bani europeni locatarii vor plăti o cotă-parte de până la 30% din costurile totale. DETALII DESPRE COSTURI, AICI. 

Cookies