Primarul Negoiţă, nabab imobiliar pe banii Primăriei:vrea să cumpere mii de apartamente în Bucureşti

de:
23 nov. 2012
0 Afișari
Primarul Negoiţă, nabab imobiliar pe banii Primăriei:vrea să cumpere mii de apartamente în Bucureşti

Potrivit raportului de specialitate care a stat la baza proiectului de hotărâre de Consiliu Local, în Sectorul 3 există în acest moment un număr de 450 de unităţi locative aparţinând administraţiei locale, în condiţiile în care cererea de locuinţe este de aproape zece ori mai mare. 

„În vederea dezvoltării capacităţii numărului de unităţi locative este necesar a se identifica noi imobile /terenuri /construcţii situate pe raza administrativ teritorială a Sectorului 3 care, ulterior, vor putea face obiectul unor proiecte ce au drept scop crearea unui fond locativ destinat acoperirii cererilor de locuinţe înregistrate la nivelul Sectorului 3”, se menţionează în documentul aprobat de primarul Negoiţă. 

În acest sens, va fi înfiinţată şi o comisie care să se ocupe de identificarea şi evaluarea pe piaţa imobiliară a unor terenuri sau construcţii deja existente pentru viitoarele locuinţe destinate locuitorilor din Sectorul 3. 

Întrebat de unii consilieri locali care este rolul acestei comisii, întrucât proiectul a ajuns la mapele aleşilor locali în timpul şedinţei, nefiind posibilă astfel studierea documentaţiei, executivul Primăriei Sectorului 3 a dezvăliut că proiectul este similar celui derulat de Andrei Chiliman la Primăria Sectorului 1, respectiv de Sorin Oprescu la Primăria Municipiului Bucureşti. „Asta cu evaluarea nu am înţeles-o nici eu, dar e vorba de un proiect de achiziţie de locuinţe sau construcţii de locuinţe…cam ceea ce a făcut Sectorul 1 şi Primăria Capitalei care a cumpărat imobile ieftine cu foarte mulţi bani”, a comentat secretarul Primăriei Sectorului 3, Marius Mihăiţă. 

Pentru a reduce deficitul dintre cererea şi oferta de locuinţe, Consiliul Local Sector 3 a mai aprobat recent un proiect care prevede construcţia de noi apartamente la mansarda unor blocuri existente. Detalii despre acest proiect găsiţi aici

Fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă, primul acţionar la Dinamo, celălalt primarul Sectorului 3, deţin celebrul ansamblu rezidenţial Confort City în Popeşti-Leordeni unde unul dintre blocuri a luat foc în această toamnă. Multe din aceste locuinţe au fost scoase la licitaţie de Fisc din cauza datoriilor neplătite la stat

Cookies