ESENTIAL

Bucureştenii, lăsaţi la „mila” maidanezilor

După cum a precizat pentru B365.ro primarul Robert Negoiţă, în luna iulie, firma de strâns maidanezii din Sectorul 3 ar fi trebuit să fie funcţională din această toamnă. Numai că, între timp, edilul a renunţat la societatea SC CANIN CLS3, la ultima şedinţă de Consiliu Local Sector 3 fiind aprobat un nou proiect de hotărâre de ce prevede revocarea deciziei de înfiinţare a firmei de ridicare şi transport câini comunitari de pe străzi către ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor) Bucureşti. 

Acest lucru se întâmplă pentru că PDL a anunţat că va ataca în instanţă hotărârea de înfiinţare a firmei de colectare câini din cauză că ar fi ilegală. În aceeaşi situaţie se află şi decizia de înfiinţare a unei firme de ridicare a gunoiului menajer din Sectorul 3, revocată şi ea între timp întrucât niciuna nu are avizul CGMB (Consiliul General al Municipiului Bucureşti). „Hotărârile în cauză sunt ilegale, întrucât niciuna nu are acordul prealabil al Consiliului General al Capitalei, după cum prevede legea. Ambele hotărâri au ca obiect atribuţii care, conform legii, sunt în sarcina Consiliului General. Consiliul Local Sector 3 nu poate îndeplini atribuţii care nu îi sunt delegate sau cu privire la care Consiliul General nu şi-a dat în mod expres acordul”, a motivat PDL într-un comunicat remis la redacţie. 

De altfel, şi Prefectura Capitalei a cerut primarului Negoiţă să renunţe la înfiinţarea firmelor de strângere a maidanezilor şi a gunoiului întrucât hotărârile Consiliului Local Sector 3 care au stat la baza lor sunt ilegale. „Hotărârea nu întruneşte, în totalitate, condiţiile de legalitate… Împuternicirea expresă dată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti este un act procedural prealabil adoptării actului administrativ de către Consiliul Local al Sectorului 3 şi nu ulterior…În concluzie, hotărârea contravine principiilor ce guvernează adoptarea şi existenţa actului administrativ”, se specifică în documentul semnat de prefectul Georgeta Gavrilă. 

Astfel, bucureştenii rămân în continuare la „mila” maidanezilor, în condiţiile în care activitatea de strângere a câinilor fără stăpân este mult subdimensionată faţă de nevoile existente: ASPA Bucureşti are doar doi prinzători la un număr estimat de 50.000 de maidanezi liberi pe străzile Capitalei.

Sectorul 3 se află în topul sectoarelor cu cei mai mulţi muşcaţi de maidanezi. Statistica prezentată de B365.ro, pentru primele patru luni ale acestui an, arată că la Centrul antirabic al Institutului „Matei Balş” din Capitală s-au prezentat 5.836 de persoane muşcate de câini. Numai în luna aprilie 2012, structura teritorială a bucureştenilor muşcaţi, care şi-au declarat provenienţa la spital, se prezintă astfel:

– Sectorul 1 -132 persoane

– Sectorul 2 – 239 persoane

– Sectorul 3 – 153 persoane

– Sectorul 4 – 141 persoane

– Sectorul 5 – 162 persoane

– Sectorul 6 – 190 persoane.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button