ESENTIAL

Primarul Negoiţă dă 40.500 euro „colecţionarilor” de rable

Pentru serviciul de colectare, transport, depozitare şi paza vehiculelor abandonate, Primăria Sectorului 3, condusă de democrat liberalul Liviu Negoiţă, intenţionează să plătească unei societăţi particulare, până la sfârşitul acestui an, suma de 170.000 de lei cu TVA (40.500 euro).

Asta în condiţiile în care, în alte sectoare din Capitală, activitatea de colectare a maşinilor abandonate de proprietari sau a celor fără stăpân este operată de direcţiile domeniului public din subordinea primăriilor.

Contactaţi de reporterii B365.ro pentru a prezenta un punct de vedere oficial pe această temă, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 nu au dorit să transmită un răspuns. Mai mult, oficialii instituţiei au refuzat să furnizeze date şi despre inventarul maşinilor abandonate pe străzile din Sectorul 3, precum şi despre durata pe care urmează să se deruleze contractul.

Negoiţă vrea să vândă rablele strânse de pe străzi

Potrivit anunţului publicat de administraţia locală Sector 3 pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), depozitarea autoturismelor fără stăpân, abandonate pe străzi se va face pe o suprafaţă utilă de cel puţin 1.500 de metri pătraţi până la valorificarea lor de către Primăria Sectorului 3, prin vânzare.

Având în vedere că astfel de maşini părăsite pe domeniul public sunt foarte uzate din punct de vedere fizic şi moral, ele ar putea ajunge doar la centrele de colectare a fierului vechi.

Firmele interesate să strângă rablele de pe străzi trebuie să îndeplinească mai multe condiţii pentru a fi declarate eligibile. Astfel, acestea trebuie să fie dotate cu o autospecială de 3,5 tone cu macara, patru autospeciale de tip platformă, un trailer de 20 de tone şi o macara de 16 tone astfel încât să se asigure colectarea şi transportul aa cel puţin 12 maşini pe zi, se specifică în documentaţia elaborată de administraţia locală.

Ofertele pot fi depuse la Primăria Sectorului 3 până pe data de 9 iunie 2011.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button