Primarul Negoiţă a închiriat gâşte, raţe, lebede şi păuni de 30.000 de euro

de:
07 mai 2011
2 afișări
Primarul Negoiţă a închiriat gâşte, raţe, lebede şi păuni de 30.000 de euro

Direcţia Parcurilor din Sectorul 3, instituţie subordonată primarului democrat liberal – Liviu Negoiţă, va plăti timp de şapte luni suma de 120.000 de lei pentru închirierea şi întreţinerea păsărilor decorative exotice.

Potrivit contractului atribuit firmei Aqua Nereida SRL, aceasta trebuie să doteze parcurile din Sectorul 3 cu 8 perechi de lebede negre, 4 perechi de lebede albe, 3 perechi de păuni albi, 3 perechi de păuni comuni, 3 perechi d epăuni arlechin, 8 perechi de gâşte califar, 2 perechi de gâşte de Nil, 2 perechi de gâşte canadiene, 6 perechi de gâşte călugăr, 12 perechi de raţe mandarine, 5 perechi d eraţe caroline şi 2 perechi de raţe cu ciuf.

Oficialii administraţiei locale au precizat că păsările au fost închiriate la solicitarea locuitorilor din Sectorul 3.

„Pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor cetăţenilor şi pentru a presta servicii de calitate către vizitatorii din parcuri, dorim să completăm zona de promenadă cu noi puncte de atracţie pentru copiii cât şi pentru adulţi. Zonele de expunere vor fi amenajate pe aleea din jurul lacului şi pe lac în spaţii special construite”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 3.

Direcţia Parcurilor Sector 3 promite că exemplarele vor avea un aspect al penajului lucios şi sănătos. În plus, păsările vor fi dotate cu inele de picior pentru care să aibă un cod de identificare al exemplarului, anul naşterii, ţara de origine şi codul de identificare al crescătorului. „Acestea nu trebuie să provină din rezervaţia naturală a Deltei Dunării”, au punctat reprezentanţii administraţiei locale.

Cookies