ARHIVA B365

Primarul Negoiță își asigură clienții pentru Aqua Park la școlile din Sectorul 3:afacere cu iz penal

Mai grav este că Robert Negoiță a beneficiat, în distribuirea permiselor, de sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, scrie evz.ro. 

„Dacă există corespondenţă scrisă între Primaria Sector 3 şi Inspectorat privind distribuirea acestor carduri de acces, atunci avem un caz limpede de conflict de interese. Mai rămâne de văzut cine a iniţiat acţiunea, de văzut cine a venit cu ideea. Dacă ea a venit din partea Primăriei, suntem în situaţia unui conflict de interese penal” – au declarat pentru evz. specialiști în drept. 

Contactat de EVZ, directorul general al ISMB, Constantin Trăistaru, a explicat că a fost „contactat pe o facilitate” fără a-l numi direct pe primarul Robert Negoiţă, iar el a fost de acord.
„Este un parteneriat în trei – ISMB, Primăria Sector 3 şi Water Park – prin care unii elevi au primit carduri de acces, iar alţii, permise cu reducere pentru fiecare intrare în parcul de distracţii”, a explicat şeful ISMB.
El a adăugat că speră ca acest parteneriat să fie reînnoit. „Am omis profesorii din acest parteneriat, însă de acum înainte îi voi avea în vedere şi pe ei. Noile acorduri de parteneriat care vor fi semnate la 1 septembrie se vor întinde pe un an”.
EVZ cere Agenţiei Naţionale de Integritate să se autosesizeze în acest caz.

De altfel, Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, este anchetat de Agentia Nationala de Integritate pentru un posibil conflict de interese descoperit de Centrul de Investigatii Media in urma cu doua saptamani si semnalat si inspectorilor de integritate. 

Inspectorii de integritate verifica modul in care o firma apartinand familiei sale, Pro Confort Windows, a ajuns sa lucreze intr-un proiect de reabilitare termica a unui bloc din Capitala, lucrare finantata exclusiv de institutia condusa de Negoita. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button