Primarul Neculai Onţanu invită la o dezbatere pe tema bolilor cardiovasculare

de:
05 apr. 2012
0 afișări
Primarul Neculai Onţanu invită la o dezbatere pe tema bolilor cardiovasculare

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, joi, 5 aprilie, ora 16.00, Primarul Neculai Onţanu invită locuitorii sectorului 2 la o interesantă prelegere despre bolile cardiovasculare şi importanţa controlului periodic preventiv – întâlnire ce va avea loc la Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională din strada J.L. Calderon nr. 39.

Programul va cuprinde:

– Prevenţia bolilor cardiovasculare – stilul de viaţă, controlul medical preventiv şi utilizarea raţională a medicamentelor, prelegere susţinută de Conf. Dr. Corneliu Zeana

– Utilizarea tratamentului homeopat în diverse afecţiuni, prelegere susţinută de Dr. Pop Ariana Mihaela.

În 1948, prima Adunare Mondială a Sănătăţii a simţit nevoia creării unei zile mondiale a sănătăţii, iar din 1950 Ziua Mondială a Sănătăţii a fost celebrată pe 7 aprilie a fiecărui an, scopul acestei zile fiind acela de a creşte nivelul de cunoştinţe la nivel global pe o anumită temă de sănătate şi de a atrage atenţia asupra unei zone prioritare de care să se ocupe Organizaţia Mondială a Sănăţii.

De asemeni, această zi este folosită ca un punct de lansare pentru programe sau proiecte pe termen lung, al căror acţiuni vor continua şi după această zi. Ca argumente pentru aceasta afirmaţie să facem o retrospectivă a ultimilor ani, de când în România se celebrează această zi, fiecare an având o temă reprezentativă din punct de vedere al sănătăţii publice la nivel mondial.

Cookies