Primarul “Năduf” Ciucu: Ca să faci ceva, ori faci ilegal, ori te dai cu capul de toți pereții și muți munții. Aproape 9000 de avize pentru nici 750 de ghene subterane în S6

18 oct. 2023
6985 Afișari
Primarul “Năduf” Ciucu: Ca să faci ceva, ori faci ilegal, ori te dai cu capul de toți pereții și muți munții. Aproape 9000 de avize pentru nici 750 de ghene subterane în S6
Primarul “Năduf” Ciucu: Ca să faci ceva, ori faci ilegal, ori te dai cu capul de toți pereții și muți munții. Aproape 9000 de avize pentru nici 750 de ghene subterane în S6 | Sursa foto: Ciprian Ciucu/Facebook

În Sectorul 6, primăria va amplasa ghene subterane, pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Este un proces despre care primarul Ciprian Ciucu spune că a fost aproape ireal de anevoios, de birocratic și de solicitant:

Chiar dacă în mai puțin de un an și jumătate a trebuit să atragem fonduri externe de peste 100.000.000 de lei, să facem 1000 de ridicări topo, 1000 de proiecte, 1000 de autorizații de construire care au la bază 8000 de avize. Și licitații complicate, deja finalizate. 

Una dintre cele mai mari probleme, mai spune primarul, e stufărișul legislativ.  Potrivit PSD, pentru cele 743 de ghene subterane a fost nevoie de 8.916 avize și acorduri. Munți de hârțogăraie eliberată, în decurs de șapte luni, de 11 instituții și companii, printre care Apa Nova, Distrigaz, DSP, Orange, Termoenergetica, Agenția pentru Protecția Mediului.

Dacă lipsea unul singur, proiectul era blocat.

Ciucu: Ca să faci ceva, ori faci ilegal, ori te dai cu capul de toți pereții

Tot drumul până la obținerea mormanelor de avize și acorduri scoate azi năduful din primarul Sectorului 6. Ciprian Ciucu spune, într-o postare pe Facebook, că e aproape imposibil să faci ceva în România:

Pe legislația din România, ca să faci ceva, ori faci ilegal, fără autorizații, ori te dai cu capul de toți pereții și muți munții. Munții de dosare cu documentații. Le mulțumesc colegilor mei pentru munca susținută!

Ciprian Ciucu mai spune că fiecare dintre locurile în care va fi amplasată o ghenă subterană a fost verificat de mai multe ori.

Vor fi și inconveniențe, unii vor fi nemulțumiți că li se relochează locul de parcare. Alții vor spune că era mai bine 3 metri mai încolo. Dar noi am fost în teren de mii și mii de ori. Fiecare locație a fost vizitată repetat. Sunt conducte, sunt limitări la care nici nu va gândiți.

Primarul Sectorului 6 mai spune că aceste noi „insule ecologice” vor scăpa bucureștenii din Sectorul 6 de „tomberoanele alea mizere prin tot sectorul, focare de infecție”.

În aceste locuri – care vor fi supravhecgheate video – se va face  colectare separată, iar operatorul de salubrizare va trebui să ridice separat deșeurile, care mai apoi vor merge la sortare și eventuala reciclare.

Ghenele au 5,7 metri lungime, 1,8 metri înălțime și capacitate de 13.000 de litri.

 

 

Cookies