Primarul Mutu se consultă cu cetățenii în problema dezinfecției scărilor de bloc și a dispenserelor

de:
08 mai 2020
0 Afișari
Primarul Mutu se consultă cu cetățenii în problema dezinfecției scărilor de bloc și a dispenserelor

Într-o postare pe pagina personală de facebook, primarul Sectorului 6 – Gabriel Mutu îi întreabă direct pe cetățeni dacă acțiunea de reumplere a dispenserelor cu dezinfectant, efectuată în prezent de angajații Primăriei și ai instituțiilor deconcentrate, ar trebui să continue și în perioada următoare. 

„Considerați necesară continuarea reumplerii dispenserelor din scările de bloc?

✅ Echipele primăriei efectuează săptămânal reumplerea cu gel dezinfectant pentru mâini a dispozitivelor montate în fiecare scară de bloc din Sectorul 6.

✅ Aștept răspunsurile dumneavoastră, privind această acțiune a administrației publice locale”, a scris vineri primarul, pe pagina de socializare, unde, în numai câteva ore, a primit sute de comentarii, cele mai multe fiind vaforabile continuării acțiunii. 

CITEȘTE ȘI Fonduri suplimentare în Sectorul 6 pentru dispensere, dezinfectant și măști de protecție

Tot vineri, în cadrul ședinței de Consiliu Local Sector 6, edilul a cerut și opinia consilierilor locali pe acest subiect. 

„Am două teme pe care vreau să vi le supun atenției. Ambele au legătură cu situația actuală și pe toată perioada stării de urgență care a fost decretată. Dar au legătură și cu ce se va întâmpla după data de 14 mai, când se presupune că măsurile vor fi relaxate, conform declarațiilor apărute în spațiul public. În toată această perioadă, noi am făcut ample acțiuni de dezinfecție a scărilor blocurilor de locuințe, deja suntem la a treia trecere în scările de bloc, iar întrebarea este ce facem după data de 15 mai. Vreau să văd care este părerea dumneavoastră pentru că, știți foarte bine, această activitate are impact foarte mare asupra populației”, a spus primarul Mutu în ședința Consiliului Local Sector 6 care a precizat că foarte mulți locuitori i-au transmis deja că vor să fie sprijiniți pentru continuarea programului de dezinfecție. 

Te-ar putea interesa și Primarul Mutu a lansat HARTA scărilor de bloc unde s-au montat dispensere pentru dezinfectanți FOTO

Potrivit autorităților, dezinfecția scărilor de bloc se face la un interval de aproximativ două săptămâni, iar dispenserele cu dezinfectant sunt reumplute săptămânal de angajați ai Primăriei Sectorului 6 și ai instituțiilor deconcentrate. 

„Noi trebuie să luăm în calcul niște costuri pe care trebuie să le suportăm, dar, în același timp, trebuie să ne gândim la efectele benefice pe care le oferă aceste activități celor care trăiesc în această comunitate. Dacă ieșim din starea de urgență, vom avea și alte cheltuieli: cheltuieli privind asigurarea măștilor, mănușilor, dezinfectarea sălilor de clasă pentru elevii din anii terminali, adică în aproximativ 70% din școli”, a exemplificat edilul care a mai precizat faptul că ordonanțele militare nu au fost publicate împreună cu proceduri de aplicare a măsurilor aferente. 

PREMIERĂ în București! Cea mai nouă metodă de combatere a COVID-19, în Sectorul 6. VIDEO&FOTO

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunțat în premieră, la începutul lunii aprilie, cea mai nouă metodă pe care administrația locală o va folosi pentru a combate răspândirea noului coronavirus în sector. Cu ajutorul unui elicopter, dezinfecția tuturor cartierelor din Sectorul 6 va fi efectuată prin pulverizare aeriană cu o substanță prietenoasă cu mediul și, totodată, care nu afectează animalele de companie. Acțiunea de combatere a COVID-19 va acoperi aproximativ 2.500 de hectare de pe raza Sectorului 6. Amănunte, aici. 

De exemplu, Ordonanța Militară nr. 4 introducea obligativitatea montării de dispensere pentru dezinfectant în toate scările de bloc, iar o ordonanță militară ulterioară a schimbat „obligativitatea” în titlu de recomandare. 

„Nu există variantă să faci dezinfecție mai devreme de 14 zile. Nu există nici resurse materiale, nici resurse umane pentru a se face dezinfecția săptămânal, de exemplu”, a argumentat Mutu. Edilul a explicat că administrația locală nu a optat pentru a lăsa administratorilor de bloc o cantitate mai mare de dezinfectant pentru reumplerea dispenserelor de teamă că acesta nu ar mai ajunge în recipiente. 

„Toate spațiile publice din Sectorul 6, în primul rând piețele, centrele unde oamenii vor intra pentru plăți, tot ce înseamnă mobilier urban, aleile principale și secundare, trotuarele se dezinfectează zilnic. Dar nu putem să intrăm și în scările de bloc tot zilnic”, a conchis edilul. 

După exprimarea părerilor a aproximativ 20 de consilieri locali ai Sectorului 6, putem spune că cei mai mulți au susținut că programul administrației locale trebuie să continue, în perioada următoare. 

Tunuri cu soluție dezinfectantă, pe străzile Sectorului 6. Cum acționează VIDEO

Primarul Sectorului 6 a anunțat că nicio măsură nu este de prisos în lupta cu noul coronavirus, care ne-a schimbat complet viețile. Astfel, după ce a demarat o amplă campanie de dezinfecție cu peroxid de hidrogen pulverizat din elicopter, acum administrația locală completează seria măsurilor de protecție prin introducerea în circulațiea stradală a tunurilor cu soluție dezinfectantă. Detalii, aici. 

Cookies