Primarul Mutu, replică pentru Nicușor Dan: „Vreau să-ți arăt ceea ce tu nu vezi”

de:
03 iul. 2020
0 Afișari
Primarul Mutu, replică pentru Nicușor Dan: „Vreau să-ți arăt ceea ce tu nu vezi”

„Am văzut cum, în urmă cu câteva minute, în cadrul unei conferințe de presă, Nicușor Dan afirma faptul că actuala administrație locală din București distruge spațiile verzi. 

Nicușor Dan, vreau să vezi unul din sutele de spații verzi amenajate, modernizate de actuala administrație a sectorului 6. Nu doar că amenajăm și modernizăm spații verzi existente, ci construim de la zero parcuri. Parcuri pentru care colegii tăi, consilierii locali USR, votează împotrivă. 

Am rugămintea să ai decența să nu mai minți că susții înființarea de spații verzi, când în realitate votezi împotriva lor. Weekend frumos!”

Cel mai nou parc de care amintește primarul Mutu este cel amenajat de Primăria Sectorului 6 în Bdul. Timișoara nr.10, pe o suprafață generoasă de aprox. 20.000 mp, de altfel singurul parc nou construit în București, după Revoluție. 

Parcul Timișoara beneficiază de gazon rulou nou, sistem automat de irigaţii şi au fost plantaţi 234 arbori (platani, tei şi arţari) şi aprox. 1.600 arbuşti ornamentali, inclusiv 874 trandafiri. Parcul beneficiază de alei pavate şi sistem de supraveghere video, inclusiv Wi-fi. Parcul dispune, de asemenea, de trei cişmele publice şi o fântână arteziană deosebită, plus foişoare şi pergole.

Vizitatorii au la dispoziţie 120 de bănci pentru odihnă şi alte 120 de coşuri de gunoi pentru păstrarea curăţeniei. Detalii, aici. 

 De asemenea, Bdul. Iuliu Maniu a fost transformat radical, în urma amenajării peisagistice și urbanistice a scuarului central. 

O scurtă radiografie scriptică a noului Bulevard Iuliu Maniu arată astfel:
– 65.000 metri pătrați de spații verzi nou create (13.000 mp pe scuarul central, 19.000 pe platbande, 33.000 mp în grădinile blocurilor);

– 669 de arbori Catalpa plantați unitar;
– 88 de arbori crescuți în serele proprii ale administrației locale, plantați în alveolele laterale;
– 73.000 de fire de trandafiri.

CITEȘTE ȘI Cum arată noua amenajare peisagistică pe Bd. Timișoara, cu control climatic și filtru de praf FOTO

De asemenea, grădinile de bloc adiacente bulevardului Iuliu Maniu au fost reamenajate, iar spațiile verzi nou create arată acum impecabil. 

Cookies