ARHIVA B365

Primarul Mutu avertizează comercianţii, în plină criză: „Specula NU va fi tolerată în Sectorul 6!”

„Creșterea prețurilor la produsele de bază și la cele necesare igienei este absolut nejustificată și contravine solidarității, de care trebuie să dăm dovadă în această perioadă dificilă. Încă de acum 6 săptămâni, am început distribuția gratuită a măștilor medicinale și soluțiilor dezinfectante, în primul rând elevilor, dar și cetățenilor care accesează punctele de prim ajutor din zonele aglomerate. Specula nu va fi tolerată în Sectorul 6!” a avertizat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Primăria Sectorului 6, prin direcțiile subordonate, efectuează constant dezinfecția spațiilor publice cu substanțe omologate, prin metode moderne, fără costuri suplimentare pentru comercianți.

Complementar eforturilor administrației locale, au fost contactați și reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, în vederea intensificării controalelor în piețele din Sectorul 6, pentru a preveni astfel de comportamente nelegale.

CITEŞTE ŞI Gabriel Mutu, măsuri pentru cetăţeni: se prelungeşte termenul de plată la taxe locale cu bonificaţie

Recent, edilul a anunţat o serie de măsuri suplimentare în beneficiul cetăţenilor, persoane fizice şi juridice, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor Sectorului 6, în contextul riscului de răspândire a COVID-19, acestea vizând prelungirea mai multor termene scadente în luna martie, după cum urmează: 

✅ Autorizațiile de funcționare, cât și acordurile și orarul de funcționare se vor prelungi automat până la data de 30 iunie 2020, cu respectarea condițiilor legale în îndeplinirea activităților declarate.

Acest termen prelungit este valabil și pentru depunerea certificatelor fiscale de către persoanele juridice, care au contracte de închiriere cu Administrația Piețelor Sector 6.

✅ Contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2020, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport beneficiază de bonificația stabilită de Consiliul Local, în cunatum de 10%.

Obligațiile fiscale pot fi achitate online, pe platforma www.ghiseul.ro, iar informațiile utile suplimentare pot fi regăsite pe site: www.taxelocale6.ro.

✅ Termenul de plată pentru închirierea locurilor în parcajele de reşedinţă aferente acestui an se prelungește până la data de 30 iunie 2020.

„Consider extrem de importantă decalarea termenului de plată a taxelor şi impozitelor locale până la 30 iunie 2020, în contextul actual. Mai mult ca oricând, trebuie să fim solidari şi să luăm măsuri pentru a veni în sprijinul tuturor categoriilor sociale. Vom continua să implementăm soluţii pe diferite paliere, astfel încât să depăşim împreună momentele de criză”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button