Primarul Mutu, apel către companii: SMS-uri de informare şi benzi unice pentru voluntari în magazine

de:
25 mart. 2020
0 Afișari
Primarul Mutu, apel către companii: SMS-uri de informare şi benzi unice pentru voluntari în magazine

Practic, primarul Gabriel Mutu solicită tuturor operatorilor de telefonie mobilă să se alăture eforturilor depuse de administraţia locală, alături de voluntarii din teren și să transmită prin canale proprii informațiile oficiale, necesare tuturor persoanelor afectate de COVID-19.

„Prin mesaje scurte (SMS) putem ajunge la și la categoriile de persoane care nu se informează prin intermediul internetului, un exemplu în acest sens fiind vârstnicii.
Pentru ei am gândit un prim mesaj de informare:

Apelați numărul de telefon 021/9970 dacă sunteți din Sectorul 6, aveți peste 65 de ani și nu vă poate ajuta cineva în această perioadă sau dacă știți un vârstnic în această situație. Primăria Sectorului 6 facilitează procurarea alimentelor de bază și a medicamentelor.”, este primul mesaj de susţinere adresat de edilul Sectorului 6.

Acesta susţine că un alt apel al autorităților locale se îndreaptă către magazinele care comercializează produse de bază, alimentare și igienico-sanitare, şi care ar trebui să aloce benzi speciale pentru voluntarii implicați în campaniile de ajutorare a semenilor. Plata rapidă a produselor achiziționate va permite livrarea în timp util celor care au nevoie de aceste produse, dar nu se pot deplasa singuri.

„Cum poți ajuta, dacă vrei să fii voluntar:
Ai grijă de toți cei apropriați, care au peste 65 de ani; fă-le cumpărături și ce mai au nevoie prin casă;
Folosește măști, mănuși și dezinfectant atunci când interacționezi cu persoanele în vârstă, pentru a-i proteja;
Dacă ești departe de părinți, sună-i și explică-le de ce TREBUIE să respecte indicațiile autorităților;
Discută cu președintele de bloc și „adoptă” un vecin care este singur și are peste 65 de ani, Fă-i cumpărăturile și dă o fugă și până la farmacie;
Scoți câinele la plimbare în fiecare zi? Află dacă sunt și situații de vecini de peste 65 de ani, care nu doresc să iasă din casă și ar avea nevoie ca cineva să le plimbe cățelul;
Donează sânge! În această perioadă avem voie și este nevoie!”, este cel de-al doilea mesaj de susţinere al primarului Mutu prin care sunt îndemnaţi membrii comunităţii să îşi ajute semenii la nevoie. 

CITEŞTE ŞI Număr de telefon de urgenţă, dedicat exclusiv persoanelor în vârstă din Sectorul 6 – 021.9970

Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6, a alocat numărul de telefon 021.9970, destinat exclusiv persoanelor din comunitate care sunt trecute de vârsta de 65 de ani şi care sunt lipsite de sprijin din partea familiei sau a cercului de prieteni. Detalii, AICI. 

Persoanele vârstnice, cu domiciliul în Sectorul 6, pot suna la 021.9970 pentru a solicita procurarea, din fondurile acestora, a alimentelor și medicamentelor de strictă necesitate.

„Cea mai vulnerabilă categorie socială în faţa ameninţării epidemiei cu virusul COVID–19 primeşte din această săptămână asistenţă dedicată şi adaptată nevoilor individuale ale fiecărui senior. Îi rog pe toţi ceilalţi membri ai comunităţii să reducă la minim contactele cu aceste persoane, să le ofere sprijin respectând distanţa, dezinfectând în prealabil spaţiile de locuit comune, pachetele de alimente şi orice alt tip de suport material pe care îl oferă”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Vârstnicii din comunitatea Sectorului 6 pot apela numărul amintit de luni până duminică, în intervalul orar 08.00 – 20.00.

Pentru persoanele din Sectorul 6 autoizolate la domiciliu, aflate în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică, funcţionează deja numerele de telefon 031.9593, accesibile de luni până vineri în intervalul orar 08.00 – 20.00, precum şi numărul de urgenţă 0731.624.849, care poate fi apelat non-stop.

Autorităţile locale ale Sectorlui 6 le cer tuturor cetăţenilor să respecte, fără excepţie, dispoziţiile adoptate de autorităţile centrale în contextul răspândirii noului coronavirus şi să dea dovadă de responsabilitate faţă de ei înşişi şi faţă de cei din jur.

CITEŞTE ŞI Noi măsuri împotriva COVID-19, în Sectorul 6: Parcurile ÎNCHISE, scările de bloc DEZINFECTATE

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunţat că preia îndemnul internațional: „Tu rămâi acasă, noi muncim pentru tine” și îl aplică la nivel local, prin măsuri ce au drept scop limitarea răspândirii noului coronavirus, dar și continuarea lucrărilor de modernizare din sector. DETALII, AICI. 

Cookies