Primarul Mutu a lansat HARTA scărilor de bloc unde s-au montat dispensere pentru dezinfectanți FOTO

Primarul Mutu a lansat HARTA scărilor de bloc unde s-au montat dispensere pentru dezinfectanți FOTO

Continuăm montarea dozatoarelor cu dezinfectant în Sectorul 6. Dacă vedeți o echipă pregătită să monteze dozatorul cu soluție dezinfectantă pentru mâini, vă rog să le permiteți accesul în scara blocului în care locuiți. De regulă, responsabilii iau legătura, în prealabil, cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, pentru a anunța montarea dispozitivelor și predarea acestora, pe bază de proces verbal.

Măsura este aplicată ca urmare a prevederilor Ordonanței Militare nr. 4/2020, art. 6, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus și completează programul amplu de intervenție, defășurat de autoritatea locală la nivelul sectorului.

Pe hartă avem un model de lucru, cu blocurile încercuite, semn că acolo au fost instalate deja aceste aparate. Am ajuns la mii de scări și continuăm!”, scrie primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, pe pagina sa de socializare. 

CITEȘTE ȘI Ajutoare de URGENȚĂ în BANI pentru locuitorii Sectorului 6 afectați de pandemia COVID-19

Conform hărții atașate, printre primii beneficiari ai dispenserelor pentru dezinfectanți sunt locatarii din blocurile din cartierele Drumul Taberei și Crângași-Giulești. Potrivit autorităților, pe raza administrativ teritorială a Sectorului 6 sunt aproximativ 8.000 de scări de bloc, iar dezinfecția pentru o singură trecere la toate acestea generează costuri de peste 3 milioane lei. 

CITEȘTE ȘI Fonduri suplimentare în Sectorul 6 pentru dispensere, dezinfectant și măști de protecție

Primarul Sectorului 6 a anunțat, recent, că nicio măsură nu este de prisos în lupta cu noul coronavirus, care ne-a schimbat complet viețile. În urmă cu o săptămână, edilul a demarat o amplă campanie de dezinfecție cu peroxid de hidrogen pulverizat din elicopter. 

În plu, administrația locală a anunțat că va completa seria măsurilor de protecție prin introducerea în circulațiea stradală a tunurilor cu soluție dezinfectantă. 

„Ne-a fost extrem de greu să găsim pe cineva care să aibă capacitatea de a oferi întreaga cantitate necesară, pe cineva care să le monteze și să le umple rapid. De asemenea, presiunea pe bugetul local este foarte mare, în aceste momente”, a spus edilul. Amănunte în articolul Tunuri cu soluție dezinfectantă, pe străzile Sectorului 6. Cum acționează VIDEO

  

CITEȘTE ȘI Fonduri suplimentare în Sectorul 6 pentru dispensere, dezinfectant și măști de protecție

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunțat că va continua măsurile de protecție împotriva COVID-19. Astfel, edilul propune un proiect de hotărâre de Consiliu Local Sector 6 privind majorarea fondului de rezervă bugetară cu 10 milioane de lei pentru achiziţionarea mai multor produse necesare pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus, așa cum sunt dispenserele pentru scările de bloc, măştilede protecţie şi dezinfectanţii. Amănunte, aici. 

Cum sunt dezinfectate profesional trotuarele și parcările, în Sectorul 6

Potrivit autorităților, dezinfecția bdului. Iuliu Maniu s-a realizat în mai multe etape, după cum urmează

– perierea automată a carosabilului (parcaje de reședință, parcaje publice și trotuare pietonale)

– hidrocurățare la presiune de 300 de bari și temperatură de 140 grade Celsius

– aplicare detergent profesional sub formă de spumă activă care degresează, elimină impuritățile, reziduurile de hidrocarburi, pete de ulei și resturi alimentare

– aplicarea soluției de peroxid de hidrogen în concentrație de până la 1%.

VEZI AICI Noi măsuri împotriva COVID-19, în Sectorul 6: Parcurile ÎNCHISE, scările de bloc DEZINFECTATE