Primarul Mihaiu achită jumătate din facturi pentru Supercom, societatea de salubritate din Sectorul 2, și spune că este îngrijorat de serviciile prestate

18 nov. 2022
490 Afișari
Primarul Mihaiu achită jumătate din facturi pentru Supercom, societatea de salubritate din Sectorul 2, și spune că este îngrijorat de serviciile prestate
Foto: Agerpres

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a anunțat că pentru prima jumătate a lunii noiembrie a dat bun de plată pentru 58% din curățenia stradală de care este responsabil operatorul Supercom, ceea ce înseamnă că primarul le-a respins aproape jumătate din facturi.

Murdăria de pe străzi în sectorul 2 al Bucureștiului este un motiv de nemulțumire exprimat de locuitori și decontat politic de primarul Mihaiu, care în iulie anunța că a fost lansată licitația deschisă internațională pentru delegarea prin concesiune a gestiunii serviciului de salubrizare.

Primăria monitorizează atent activitatea prestată de Supercom în Sectorul 2

Radu Mihaiu, edilul de la sectorul 2, a afirmat că din această vară, odată cu reorganizarea din primărie, serviciul de verificare a activității operatorului s-a schimbat și se reușește o documentare mai strictă a calității serviciului prestat.

Operatorul trebuie să înţeleagă că, pentru a încasa banii bugetaţi, trebuie să presteze un serviciu de calitate, mai spune primarul Sectorului 2, care își exprimă convingerea că  ”aceste verificări documentate vor duce la o monitorizare şi motivare mai atentă de către Supercom a propriilor angajaţi, aşa încât aceştia să nu mai facă treaba “în dorul lelii”.

În luna iulie a acestui an, primarul anunța că a lansat licitația deschisă internațională pentru delegarea prin concesiune a gestiunii serviciului de salubrizare.

Potrivit acestuia, licitația este necesară întrucât actualul contract este vechi de 23 de ani și, din păcate, asigurarea curățeniei se face tot cu metodele de acum 23 de ani.

”Operatorul de salubritate are licența expirată din 2019, iar curățenia stradală se face tot manual, tot cu mături, deși suntem în era când omul poate avea beneficii nelimitate din partea tehnologiei moderne”, spunea Mihaiu în iulie.

Primăria Sectorului 2 își dorește ca odată cu implementarea noului contract de salubritate, să fie colectate deșeurile pe 5 fracții, să se crească semnificativ măturatul mecanizat și spălatul străzilor pentru a preveni poluarea cu praf și, totodată, utilizarea unei flote moderne de mașini care vor ridica deșeurile.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies