ESENTIAL

Primarul interimar Sava: PUG-ul expiră pe 21 decembrie. Nu se vor putea elibera autorizaţii

Planul Urbanistic General al Municipiului București expiră la data de 21 decembrie 2015. Fără un Plan Urbanistic General, nu se mai pot elibera documentații de autorizare pe teritoriul Municipiului București, situație care ar duce la un blocaj general al investițiilor în infrastructura orașului, al investițiilor imobiliare, la un climat de nesiguranță investițională în Capitala României, informează un comunicat de presă remis de Primăria Capitalei.

Potrivit legii 303/27.11.2012, Planul Urbanistic General al Municipiului București poate fi prelungit, pentru o perioadă de un an de zile.

Conform legii, inițierea procedurilor privind reglementările urbanistice este un atribut exclusiv al primarului general, iar
 lipsa de preocupare a fostelor administrații succesive a adus, astăzi, Bucureștiul în această situație- limită, susţine sursa citată.

„Fac un apel către Consiliul General al Municipiului București la responsabilitate și respect față de bucureșteni. Lipsa de preocupare a celor două administrații succesive ale Capitalei față de problema Planului Urbanistic General nu le aparține. Era de datoria primarilor generali în funcție să rezolve această problemă. Acum, pentru a nu pune Capitala în pericolul unui climat de nesiguranță investițională este nevoie de o decizie responsabilă față de bucureșteni: aprobarea în regim de urgență a unei hotărâri de prelungire a Planului Urbanistic General”, a declarat primarul general Răzvan Sava.

El a adăugat că este conștient de faptul că prelungirea acestui document nu rezolvă problema de fond în privința regulamentului urbanistic al Capitalei, precizând că va identifica, alături de executivul primăriei și de consilierii generali ai Municipiului București, soluțiile optime pentru elaborarea noului Plan Urbanistic general al Municipiului București.

Legea 52/2003 prevede, la articolul 7, alineatul 13, că „în cazul reglementării unei situații care, din cauza circumstanțelor sale excepționale, impune adoptarea de soluții imediate, în vederea evitării unei grave atingeri aduse interesului public, proiectele de acte normative se supun adoptării în procedura de urgență prevăzută de reglementările în vigoare”.

„Voi înainta, în prima ședință, Consiliului General, un proiect de prelungire a PUG, în baza Legii 52/2003. Voi cere adoptarea acestei hotărâri, în beneficiul orașului. Riscul de a bloca investițiile pentru modernizare de străzi, rețele de apă și canalizare sau de distribuție a agentului termic, căi de rulare ale tramvaielor, extinderea metroului și, nu în ultimul rând, de a bloca investițiile bucureștenilor în proiecte imobiliare private reprezintă, pentru orice om responsabil, o situație excepțională”, a precizat primarul general Răzvan Sava.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button