ARHIVA B365

Primarul interimar: Arestarea lui Oprescu pentru corupţie a aruncat într-o criză profundă Primăria

Într-un comunicat de presă remis B365.ro, primarul general interimar al Capitalei, Marin Ştefănel Dan, a declarat că Primăria Municipului București trebuie să redevină a bucureștenilor. Marin Ştefănel Dan a mai precizat că arestarea preventivă pentru acte de corupție a lui Sorin Oprescu „a aruncat într-o profundă criză Primăria Municipiului București”.

Iată declaraţia lui Marin Ştefănel Dan:

„Credibilitatea instituției și a angajaților săi, în cea mai mare parte oameni de bună credință și profesioniști, a fost afectată înclusiv în fața partenerilor externi.

Situația aceasta aduce deservicii importante în primul rând bucureștenilor, care au de suferit de pe urma blocării proiectelor desfășurate de Primăria Capitalei.

Criza a fost stopată de către Consiliul General al Municipiului București, care astăzi, exercitându-si prerogativele legale, a desemnat prin vot persoana ce va îndeplini atribuțiile primarului general.

În calitate de primar general interimar, vreau să mulțumesc Consiliului General pentru încrederea acordată și pentru că a înțeles, sub noua platformă-program, că trebuie să dea dovadă de responsabilitate, interesul public al bucureștenilor fiind mai important decât interesele politice.

Vreau să am în Consiliul General un partener solid cu care să dialoghez instituțional corect, conform prevederilor legale în vigoare, pentru a putea rezolva în următoarea perioadă problemele stringente ale Capitalei.

Salut noul acord politic la care au aderat reprezentanții majorității formațiunilor politice din Consiliul General. Trebuie să fim conștienți că problemele bucureștenilor pot fi rezolvate doar printr-o viziune larg împărtășită asupra priorităților pe termen scurt.

Aceste priorități sunt:

1. Demararea unui audit complex la nivelul tuturor instituțiilor aflate în subordinea Primăriei și a Consiliului General.

2. Transparentizarea actului administrativ prin: publicarea contractelor de achiziții publice, aplicarea riguroasă a transparenței decizionale și implicarea societății civile în procesul de luare a deciziilor.

3. Repunerea urgentă a regiilor autonome pe baze economice corecte, cu atât mai mult cu cât apropierea sezonului rece ar putea afecta și mai mult calitatea serviciilor oferite.

4. Urgentarea definitivării actualelor proiecte de investiții: spitalele Gomoiu și Foișor, prelungirea Ghecea – Domnești, pasajul subteran de la Piața Sudului, definitivarea liniei de tramvai și a carosabilului pe bulevardul Liviu Rebreanu și finalizarea lucrărilor pe Șoseaua Pantelimon și demararea supralărgirii străzii Fabrica de Glucoză.

De asemenea, voi solicita guvernului României să își onoreze angajamentele luate privind realizarea magistralelor 5 si 6 de metrou, modernizarea centurii Capitalei și fuziunea dintre ELCEN și RADET pentru eficientizarea sistemului de termoficare”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button