LA MINE-N CARTIER

Primarul interimar al Capitalei îl acuză pe Oprescu că nu achita subvenţia RADET

„Eu am promis încă de la instalarea pe post că nu vor rămâne fără căldură. Nu am promist asta ca să fiu populist. Aveam toate informațiile legate de necesitățile RADET în legătură cu ELCEN. Însă, săptămâna trecută am primit o informare: ELCEN a anunțat că rămâne fără gaz din partea Romgaz. În dimineața zilei de vineri m-am întâlnit cu ministrul Gerea la Ministerul Energiei, unde am luat decizia să transferăm din decembrie în noiembrie parte de subvenție, astfel încât să acoperim necesarul urgent al celor de la Romgaz. Probabil că vineri voi putea face ședință extraordinară cu Consiliul General al Municipiului București (CGMB), cel târziu luni. Avem și cifre: 260 de milioane -300 de milioane de lei pentru a acoperi inclusiv și luna noiembrie. Sorin Oprescu nu achita aceste facturi, această subvenție”, a declarat primarul interimar al Capitalei la Realitatea TV. 

RADET: SE OPREŞTE CĂLDURA în TOT BUCUREŞTIUL. Romgaz şi ELCEN INFIRMĂ OPRIREA AGENTULUI TERMIC

RADET a anunţat oprirea căldurii şi a apei calde în Bucureşti. În schimb, reprezentanţii Romgaz și cei ai ELCEN nu confirmă comunicatul RADET și spun că livrarea de gaze naturale nu va fi întreruptă la nivelul Capitalei. Conform unui comunicat RADET, Electrocentrale Bucureşti a anunţat că, începând de pe 6 noiembrie, ROMGAZ A ÎNTRERUPT furnizarea gazelor naturale către ELCEN.

„Vreau ca anul acesta, cu ajutorul CGMB, să ne achităm la zi toate facturile, iar discuțiile pe care le începem din ianuarie cu ELCEN-ul și cu noul ministru al economie, să facem un plan și să achiziționăm gaze din ianuarie pentru 2016 – 2017.

An de an am virat bani în RADET fără a lua în calcul investițiil. Avem 1.000 de tone de apă pe oră pierdute în pâmânt din cauza conductelor vechi. Adică, în bani, 22 – 25 de milioane de euro anual se duc în pământ. Asta înseamnă că ne batem joc!”, a explicat Ștefănel Dan Marin.

Ministrul Energiei, acuzaţii grave la adresa RADET: Regia acordă sporuri aberante angajaților săi

Scandalul căldurii ia amploare. Ministrul Energiei, Andrei Gerea, aduce acuzaţii grave la adresa RADET, după ce regia a anunţat săptămâna trecută că bucureştenii rămân fără căldură şi apă caldă. Potrivit ministrului, regia se află în colaps financiar pentru că are cheltuieli uriaşe cu sporuri aberante, precum cel pentru limbi străine.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button