VREMEA

Primarul interimar al Capitalei a convocat un comandament de iarnă. Câte utilaje sunt pregătite

„Am o informare că sunt pregătite de acțiune 593 de utilaje, 3.049 — forță umană, 21.130,7 tone material antiderapant, cantități care se află pe stoc”, a declarat Răzvan Sava, conform Agerpres.ro.

Sava i-a convocat pe reprezentanții Apa Nova, Rosal, Romprest, Serviciului de Ambulanță, Poliției Locale, RADET, RATB, Administrației Străzilor, ISU București, Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement, Administrației Spitalelor, Luxten, Poliției Rutiere și Distrigaz.

„Noi am avut probleme zilele acestea, suntem pregătiți și hotărâți să rezistăm, e bine că s-au încheiat niște demersuri într-un mod fericit și bugetul RADET-ului a fost astăzi aprobat. Mai putem rezista în condiții extrem de grele câteva zile, dar ne vom reveni cu siguranță. Vreau să vă rog să ne sprijiniți cu demersuri către Enel, către Apa Nova și Poliția Rutieră pentru a ne sprijini în activitate”, a spus Marian Agiu, membru în Consiliul de Administrație al RADET.

El a spus că starea celor 4.000 de km de rețea de distribuție este „aproape bună”, iar regia este pregătită pentru a interveni în zonele cu eventuale avarii pentru a nu multiplica afectarea abonaților în sezonul de furnizare a energiei termice.

„Vom face toate demersurile posibile, suntem organizați în trei schimburi”, a arătat Marian Agiu.

Operatorii de salubritate de la nivelul fiecarui sector i-au spus primarului ca au tot ce le trebuie pentru a interveni, insa, i-au spus ca exista cateva probleme care apar in fiecare an, respectiv la iesirile din Bucuresti si in zonele in care se lucreaza.

In sectorul 2 ar putea fi mai dificil de intervenit in zona Pantelimon din cauza lucrarilor, in sectorul 3 – pe Splaiul Independentei si pe tronsonul de la linia de centura pana la Calea Vitan, in sectorul 4 – la pasajul Berceni si la prelungirea Berceni, sectorul 5 are ca puncte nevralgice intrarea din Bragadiru si intrarea Bucuresti-Magurele, iar sectorul 6 – iesirea spre Domnesti, dar si zonele in care se lucreaza pe gurile de metrou spre Drumul Taberei.

Operatorul de salubritate din sectorul 6 i-a cerut sprijinul primarului Sava sa ceara politiei rutiere sa indeparteze pe anumite portiuni balizele de pe bulevardul Iuliu Maniu, unde s-a facut separatie pe sens, ceea ce face imposibila intoarcerea utilajelor de deszapezire, care ar fi nevoite sa intoarca pe autostrada. Reprezentantul Politiei Rutiere a dat asigurari insa ca se vor gasi solutii pentru ca utilajele de deszapezire sa-si poata face treaba.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button