ARHIVA B365

Primarul Gabriel Mutu (PSD) acuză consilierii PNL: „Au votat împotriva sănătăţii bucureştenilor”

Şedinţa Consiliului Local Sector 6, de joi – 26 martie 2020, s-a desfăşurat on-line, cu respectarea Decretului de instituire a stării de urgenţă, astfel că aleşii locali şi-au exprimat votul electronic de la distanţă pentru proiectele propuse pe ordinea de zi.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului consolidat de venituri şi cheltuieli al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti pe anul 2020 a fost unul din cele mai dezbătute subiecte de pe ordinea de zi, însă, cu toate acestea, a primit vot negativ din partea consilierilor locali PNL.

„Oamenii stau în case, o parte se îmbolnăvesc, iar unii nu supraviețuiesc virusului CoVID19 – aceasta este noua realitate în care trăim.

Membrii comunității noastre sunt izolați sau se autoizolează pentru binele lor și al semenilor, iar autoritățile centrale și locale sunt datoare să fie alături de ei.

Partidul Național Liberal conduce țara de la nivel central, prin Guvern, iar local, are membri aleși în Consiliul Local Sector 6, dar este, pe zi ce trece, mai departe de români.

Astăzi, în ședința de la Sectorul 6, consilierii PNL au votat împotriva sănătății bucureștenilor. Votul dat online, din confortul caselor, împotriva rectificării bugetare arată nepăsarea și actul aproape criminal al peneliștilor.

Era normal să propun suplimentarea bugetului pentru continuarea măsurilor destinate prevenției răspândirii noului coronavirus, respectiv: dezinfectarea trotuarelor, carosabilului, școlilor, piețelor, parcurilor, locurilor de joacă, scărilor de bloc, dar și asistența vârstnicilor și a persoanelor izolate.

Rectificarea bugetului Sectorului 6 a trecut, chiar și prin votul împotrivă dat de PNL. Asta e realitatea din Sectorul 6: peneliștii acționeză fără să le pese de oameni, fără viziune, fără viitor.

REALITATEA DIN SECTORUL 6 #LorNuLePasa”, a comentat primarul Gabriel Mutu gestul liberalilor pe pagina de socializare.

Edilul a dat ca exemplu mai multe măsuri luate deja de administraţia locală împotriva răspândirii COVID-19, atât în ceea ce priveşte curăţenia şi dezinfecţia străzilor şi trotuarelor, a locurilor de joacă, precum şi închiderea parcurilor din sector. 

CITEŞTE ŞI Primarul Mutu: Străzile din Sectorul 6, spălate cu apă clorinată

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, anunţă că administraţia locală a luat măsuri suplimentare de prevenţie privind limitarea răspândirii contaminării cu virusul COVID-19, inclusiv prin spălarea străzilor cu apă clorinată şi biocid. Primăria a dispus, de asemenea, la fel ca şi alte primării de sector, inclusiv Primăria Municipiului Bucureşti, suspendarea activităţilor de relaţii cu publicul, recomandând membrilor comunităţii să folosească mijloacele alternative de comunicare, respectiv comunicarea on-line, prin poştă sau telefonic. DETALII, AICI. 

Pe aceeaşi temă Noi măsuri împotriva COVID-19, în Sectorul 6: Parcurile ÎNCHISE, scările de bloc DEZINFECTATE

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunţat că preia îndemnul internațional: „Tu rămâi acasă, noi muncim pentru tine” și îl aplică la nivel local, prin măsuri ce au drept scop limitarea răspândirii noului coronavirus, dar și continuarea lucrărilor de modernizare din sector.

Edilul Gabriel Mutu a convocat duminică, 22 martie 2020, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sector 6 și a supus votului membrilor o serie de propuneri. 

„Toate aceste măsuri vizează sănătatea comunității Sectorului 6 în plină pandemie, dar și perioada economică dificilă care se preconizează. Avem nevoie de spații publice întreținute corespunzător, care să asigure confortul populației, în special din punct de vedere al diminuării poluării și al stopării transmiterii virușilor”, a transmis edilul.

Astfel, administraţia locală a decis închiderea tuturor locurilor de joacă şi a parcurilor din sector. 

Sănătatea și siguranța familiilor este prioritară, motiv pentru care Primăria Sector 6 a susţinut închiderea, în perioada stării de urgență, a tuturor locurilor de joacă, locurilor de relaxare şi a parcurilor din Sectorul 6, măsură valabilă din 22 martie 2020, ora 22:00.

Dezinfectarea scărilor de bloc

„Am hotărât să acționăm în fiecare scară de bloc prin efectuarea dezinfecției prin nebulizare, cu substanțe antiseptice certificate. Tratamentele vor fi aplicate cu prioritate în scările în care sunt gospodării cu persoane autoizolate declarate oficial și vor continua cu celelalte scări ale acestor blocuri, apoi în toate scările din Sectorul 6.
Totodată, vom distribui gratuit pastile de cloramină pentru toate scările de bloc din sector, prin intermediul operatorului de salubrizare, în scopul dezinfectării spațiilor comune, cu sprijinul administratorilor imobilelor”, a explicat Gabriel Mutu. 

Te-ar mai putea interesa şi Număr de telefon de urgenţă, dedicat exclusiv persoanelor în vârstă din Sectorul 6 – 021.9970

Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6, a alocat numărul de telefon 021.9970, destinat exclusiv persoanelor din comunitate care sunt trecute de vârsta de 65 de ani şi care sunt lipsite de sprijin din partea familiei sau a cercului de prieteni. Amănunte, aici. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button