ARHIVA B365

Primarul din Slatina a fost reținut de DNA în dosarul în care Vâlcov e acuzat de trafic de influență

Primarul din Slatina este acuzat de complicitate la trafic de influenta, informeaza Hotnews.ro

Procurorii DNA l-au mai retinut in acest dosar pe Lucian Petrut Susala pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la trafic de influenta, evaziune fiscala si spalare de bani.  

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, este urmărit penal pentru trafic de influență, infracțiune săvârșită în perioada în care era primar în Slatina. Procurorii DNA susțin că Vâlcov a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro de la administratorul unei firme care i-a propus, în prealabil, să-i ofere sprijin în câștigarea unei licitații publice, urmând ca el să-i ofere, la schimb, 20% din valoarea sumelor încasate prin contract. 

Din comunicatul DNA:

(…) in baza acestei intelegeri, incepand cu luna decembrie 2010, suspectul Valcov Bogdan Darius s-a prezentat periodic la sediul firmei omului de afaceri, unde a primit de la acesta sume de bani in lei, remiterea fiind realizata ori de cate ori contractantul Compania De Apa Olt efectua plati in contul societatii.

Incepand cu jumatatea anului 2012, datorita unor probleme financiare existente in cadrul firmei sale, administratorul nu a mai putut face platile catre Valcov Bogdan Darius.

In acest context, suspectul Valcov Bogdan Darius l-a pus in legatura pe omul de afaceri cu inculpatul Prina Minel-Florin, la vremea respectiva, viceprimar al municipiului Slatina, care, avand cunostinta de intelegerea frauduloasa dintre cei doi, a hotarat, in scopul disimularii provenientei ilegale a banilor, ca diferentele de bani neonorate sa fie platite catre o firma, prin incheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fara ca aceasta societate sa presteze vreun serviciu in virtutea contractelor special incheiate in acest sens.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button