ARHIVA B365

Primarul din Reşiţa, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Procurorii DNA anunţă că au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului STEPĂNESCU MIHAI, primar al municipiului Reșița, județul Caraș-Severin, la data faptelor, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, şi în stare de libertate a inculpaţilor TĂUNE STELIAN cu privire la săvârșirea infracţiunii de dare de mită, ŞANDRU ANTONIA IOANA cu privire la săvârșirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, inculpatul Stepănescu Mihai, în calitate de primar al municipiului Reșița, a pretins și a primit diverse sume de bani ori bunuri și servicii de la inculpatul Tăune Stelian, pentru a-și exercita în mod necorespunzător atributele funcției de primar, în sensul atribuirii, în mod discreționar, a unor contracte de lucrări de interes public, societății comerciale reprezentată de acesta din urmă.

Astfel, inculpatul Stepănescu Mihai a primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare și execuție lucrări, precum și 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări.

De asemenea, inculpatul Stepănescu Mihai a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj și efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa. Valoarea totală a materialelor și lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de inculpatul Stepănescu Mihai, pentru acordarea discreționară a unor viitoare contracte în municipiul Reșița, a fost de 214.954 lei.

Persoana care a asigurat legătura dintre cei doi inculpaţi a fost inculpata Şandru Antonia Ioana, aceasta fiind de multe ori cea care prelua de la omul de afaceri, în numele și pentru primarul municipiului Reșița, diverse sume de bani, respectiv aceasta transmitea, din partea primarului, dorinţa de a i se remite bunuri şi de a i se presta servicii.
Totodată, în acelaşi context, inculpata a primit de la acelaşi om de afaceri diverse bunuri, ca folos propriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraş – Severin, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button