Primarul din Reşiţa, Mihai Stepănescu, REŢINUT 24 de ore pentru luare de mită

de:
20 nov. 2015
2 Afișari
Primarul din Reşiţa, Mihai Stepănescu, REŢINUT 24 de ore pentru luare de mită

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, inculpatul Stepănescu Mihai, în calitate de primar al Municipiului Reșița, a pretins și primit diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la un om de afaceri, pentru a-şi exercita în mod necorespunzător atributele funcţiei de primar, în sensul atribuirii în mod discreţionar a unor contracte de lucrări de interes public, societăţii comerciale reprezentată de acesta din urmă.
Astfel, inculpatul Stepănescu Mihai, a primit de la omul de afaceri, suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie lucrări, precum şi 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări.
De asemenea, inculpatul Stepănescu Mihai a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj şi efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa. Valoarea totală a materialelor şi lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de inculpatul Stepănescu Mihai, pentru acordarea discreţionară a unor viitoare contracte în municipiul Reşiţa, a fost de 214.954 lei.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații Caraş-Severin.

Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 20 noiembrie 2015, Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cookies