ARHIVA B365

Primarul din Recaş ar fi intervenit la poliţişti pentru interzicerea controalelor în campanie

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, citate de Mediafax, primarul din Recaş, Teodor Pavel, ar fi intervenit pe lângă şefi de poliţie pentru a interzice controalele rutiere pe anumite sectoare drumuri. El ar fi făcut aceste intervenţii pentru ca cetăţenii sa nu fie sancţionaţi în perioada campaniei electorale prezidenţiale.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obţinute de MEDIAFAX, unor poliţişti din cadrul Poliţiei Recaş li s-a cerut să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu de către unii şefi care le-au interzis lucrătorilor din cadrul compartimentului rutier Recaş efectuarea de controale şi acţiuni pe linie de poliţie rutieră pe drumul comunal DC 147, drumul judeţean DJ 609E, precum şi pe străzile din localităţile aflate pe raza de competenţă a Poliţiei oraşului Recaş.

Motivul invocat ar fi fost că primarul din Recaş, Teodor Pavel, nu doreşte să mai fie sancţionaţi cetăţenii oraşului Recaş, mai ales în perioada campaniei electorale prezidenţiale.

În aceleaşi documente ale anchetatorilor se precizează că poliţiştii care nu conformau acestei dispoziţii erau mutaţi în alte posturi sau le erau desfiinţate posturile, iar pentru a-şi îndeplini scopul primarul acţiona şi pe linie politică, apelând la omul de afaceri Gelu Milutinovici şi la reprezentanţi ai Prefecturii Timiş.

De altfel, surse judiciare spun că un poliţist de la Recaş ar fi fost mutat abuziv la Poliţia Lugoj.

Totodată, sursele citate mai spun că şefi din Poliţie ar fi luat mită sub formă de anvelope pentru autoturisme, pentru avansări în grad, avansările fiind făcute la 1 decembrie 2014.

Primarul din Recaş, Pavel Teodor, se află la primul mandat, fiind ales din partea PNL. În septembrie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, în baza OUG care a permis migraţia aleşilor locali fără a-şi pierde mandatul.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că luni dimineaţă au loc percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, cinci dintre acestea fiind la instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, într-un dosar care vizează infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014.

Surse judiciare au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că cele cinci instituţii unde au loc percheziţii sunt Inspectoratul Poliţiei Judeţene (IPJ) Timiş, Serviciul Circulaţie Rutieră, care se află în aceeaşi clădire cu IPJ, Poliţia oraşului Recaş, Primăria Recaş şi Poliţia Locală din cadrul Primăriei Recaş, precum şi Secţia de Poliţie Autostrăzi – Biroul de Poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac.

Şeful Biroului de Poliţie Autostrada A1 (Deva-Nădlac), din localitatea Vinga, Teodor Tudur, a declarat corespondentului MEDIAFAX că procurorii au ridicat mai multe documente. „Este vorba de documente întocmite în Timiş, iar ancheta nu vizează activitatea biroului nostru”, a spus Tudur.

Percheziţii au loc şi la locuinţa şefului Serviciului Circulaţiei Rutiere Timiş, Marcel Crăciunescu, din comuna Ghiroda, precum şi la locuinţa părinţilor acestuia, din Timişoara.

În dosar se fac cercetări pentru fapte de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi şantaj, iar printre cei vizaţi sunt şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş, comisar-şef Sorin Muntean, adjunctul acestuia, comisar-şef Florin Bolbos, şeful Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, doi ofiţeri de la Rutieră, precum şi primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel.

De asemenea, în anchetă ar fi vizaţi prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, şi omul de afaceri Gelu Milutinovici, soţul directoarei DGASPC Timiş, Valentina Emilia Milutinovici, care este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Timiş.

Sursele citate au precizat că şase persoane urmează să fie duse la audieri la sediul DNA Timiş.

Mai mult pe Mediafax.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button