Primarul Cristian Popescu- Piedone inaugurează noua piaţă „Apărătorii Patriei”

de:
29 nov. 2012
0 Afișari
Primarul Cristian Popescu- Piedone inaugurează noua piaţă „Apărătorii Patriei”

Este cea de-a cincea piaţă care a fost reconstruită şi modernizată, de la începutul primului mandat al Edilului şi până în prezent, reuşindu-se reabilitarea altor 4 mari centre agro– alimentare de pe raza Sectorului 4.

Primarul Sectorului 4 a dispus urgentarea executării lucrărilor, astfel încât cetăţenii să îşi poată face aprovizionarea pentru Sărbători dintr-o locaţie modernă şi salubră.

Ridicată din temelii pe amplasamentul vechii pieţe, clădirea are o suprafaţă de aproximativ 2.600 mp², în incintă fiind amplasate 190 de tarabe pentru fructe şi legume şi amenajate 31 de spaţii comerciale.

Totodată, clădirea beneficiază de depozite, grupuri sanitare modern utilate, dar şi spaţii tehnice pentru centrala termică, postul trafo, staţia de pompare şi gospodăria de apă. Apărătorii Patriei a fost şi va rămâne şi după modernizare singura piaţă din Capiatală în care se vor comercializa miei vii, în acest sens în incintă fiind amenajat un abator în suprafaţă totală de 280 m2, dotat cu o hală de asomare ultramodernă, la standardele impuse de Uniunea Europeană. În imediata apropiere a abatorului au fost amenajate 24 de ţarcuri pentru animale, suprafaţa alocată fiind de 420 m2.

Valoarea totală a investiţiei este de 8.669.322 lei. Suma nu a grevat Bugetul Local al Sectorului 4, deoarece provine din fondurile proprii ale Direcţiei de Administrare a Pieţelor, rezultate din încasarea taxelor impuse prin desfăşurarea activităţii.

„Noua piaţă e darul nostru de Sărbători pentru locuitorii cartierului Apărătorii Patriei, dar şi pentru toţi bucureştenii care îşi vor face cumpărăturile aici. Sunt cu atât mai bucuros cu cât, după finalizarea lucrărilor şi redarea pieţei Apărătorii Patriei cetăţenilor, cel mai târziu în ianuarie 2013 vom inaugura şi noul centru comercial agro – alimentar Progresul. Reuşim, astfel, să oferim locuitorilor Sectorului 4 spaţii moderne, salubre, în care să îşi poată face aprovizionarea în mod civilizat şi în siguranţă”. (Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4).

Cookies