Primarul Constantin Boșcodeală, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare

de:
01 mart. 2016
4 Afișari
Primarul Constantin Boșcodeală, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare

Primarul municipiului Buzăului, Constantin Boșcodeală, a fost condamnat în primă instanță, pe data de 10 februarie 2015, de magistrații Judecătoriei Brașov, la cinci ani de închisoare cu executare, scrie Agerpres.

Sentința Judecătoriei Brașov a fost atacată cu apel atât de primar, cât și de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Instanța de fond l-a condamnat pe Constantin Boșcodeală pentru două infracțiuni de abuz în serviciu și l-a achitat pentru cea de-a treia infracțiune pentru care a fost trimis în judecată de DNA, acesta primind o pedeapsă de patru ani, respectiv trei ani, pentru două infracțiuni de abuz în serviciu. Pedepsele au fost contopite, alegându-se pedeapsa cea mai mare, de patru ani, la care s-a adăugat un spor de un an, rezultând, în final, o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani.

În vara lui 2013, primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. În rechizitoriu se preciza că, în perioada 2002-2008, edilul ar fi acordat ilegal societății care deținea echipa de fotbal Gloria Buzău suma de cinci milioane de lei, din bugetul local, și că a asigurat folosința gratuită a complexului sportiv, încălcând prevederile legislației în vigoare.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile aparținând inculpatului, 7 terenuri și 5 imobile, printre care și o vilă la Năvodari și două autoturisme de lux.

Cookies