Primarul Clotilde Armand, izolată politic la Sectorul 1, explicații pentru propunerea de a oferi tichet de 1.000 de lei pentru locuitori, indiferent de venit

11 oct. 2022
497 Afișari
Primarul Clotilde Armand, izolată politic la Sectorul 1, explicații pentru propunerea de a oferi tichet de 1.000 de lei pentru locuitori, indiferent de venit

Primarul Clotilde Armand, care nu are majoritate în Consiliul Local din Sectorul 1 din cauza opoziției pe care PNL o face alături de PSD, a revenit cu explicații ieri după ce a anunțat într-o conferință de presă că pe fondul economiilor la bugetul local făcute cu salubritatea, recuperate de la Romprest, administrația sa poate oferi un tichet/voucher de 1.000 de lei fiecărui cetățean al Sectorului 1, indiferent de venit.

Primarul Sectorului 1 a oferit explicații locuitorilor, ca reacție la faptul că a fost întrebată de ce nu a alocat cei 200 de milioane de lei în investiții și îi oferă sub formă de ajutoare anticriză energetică, o măsură abordată de exemplu de administrația din Viena, care a oferit 500 de euro cetățenilor.

”Răspunsul e unul simplu: pentru că PNL și PSD au majoritate în Consiliul Local al Sectorului 1 și ne-au blocat deja de peste zece ori proiectul prin care ne dorim să montăm panouri solare și pompe de căldură pe toate blocurile și instituțiile publice din sector. Fără niciun motiv. Un proiect în valoare de 400 milioane lei blocat din politicianism pentru ca nu cumva primarul să-și facă capital de imagine… Proiectele mari de investiții așteaptă de luni de zile votul consilierilor PNL și PSD iar aceștia sabotează orice dezvoltare sau progres firesc.”, acuză primarul Sectorului 1.

În aceeași măsură, primarul Armand le răspunde și celor care au comparat-o cu fostul primar general PSD Gabriela Firea, care oferea vouchere pentru stomatologie, biciclete și alte domenii considerate sinecuri politice.

”Știm ce a făcut doamna Firea cu banii bucureștenilor în trecut și nu ne dorim să repetăm modelul acesteia. Dimpotrivă. Consider că în acest context dificil al crizei energetice cei 200 de milioane trebuie să ajungă înapoi la cetățeni, nu la partidele politice prin diverse firme transpartinice. Acești bani erau folosiți în trecut de partide în campaniile electorale și în diverse afaceri. Din acești bani se cumpăra presa ca să fie ”liniște”. Or, eu vreau să înapoiem aceste sume celor care le-au plătit. E simplu.”, a mai scris Clotilde Armand.

Revenind la subiect, Clotilde Armand a mai spus că astfel de măsuri de ajutor sunt implementate și de alte administrații europene.

”Astfel de măsuri de ajutor sunt implementate și în alte orașe europene. Austria oferă 500 € pentru fiecare cetățean peste 18 ani și 250 € pentru cei mai mici. Am aflat acum că statul german urmează să plătească factura la gaze pe luna decembrie pentru pentru toate gospodăriile şi întreprinderile mici şi mijlocii din Germania. Vom vedea astfel de măsuri tot mai des prin Europa. Iar cei care ne acuză că la Sectorul 1 oferim acest sprijn financiar sau că măsura noastră e una populistă, socialistă etc… se vor înșela.”, a completat primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a anunțat, într-o conferință de presă, că propune ca locuitorii Sectorului 1, indiferent de venit, să primească un ajutor anticriză din partea Primăriei Sectorului 1, în valoare de 1.000 de lei. Pentru că proiectul trebuie să fie votat de Consiliul Local, ea a făcut apel la forțele politice să-i accepte propunerea.

Îți mai recomandăm și:

Cookies