LA MINE-N CARTIER

Primarul Ciprian Ciucu propune un program pentru revitalizarea grădinilor de bloc din Sectorul 6

Primarul Ciprian Ciucu propune un program pentru revitalizarea grădinilor de bloc din Sectorul 6, pecizând că instituția pe care o conduce va ajuta cetățenii dacă aceștia decid să se implice.

Un program pentru revitalizarea grădinilor de bloc din Sectorul 6 a fost anunțat de primarul Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Edilul precizează că unul dintre obiectivele sale este asumarea spațiului public și de aceea spune că cine își asumă întreținerea grădinii blocului va beneficia de sprijinul masiv și prioritar al Primăriei Sectorului 6.

”Am gândit un program, pe care l-am pus în dezbatere publică, adică nu este bătut în cuie, îl putem îmbunătăți timp de o lună până va fi votat. Cei care se vor înscrie în program vor beneficia de următoarele facilități:

► Amenajarea peisagistică a grădinii blocului, pe baza unei schițe/proiect individual realizat de către peisagiști;

► Un voucher de maxim 2.500 lei pe an (în funcție de suprafața de spațiu verde aferentă blocului) pentru plata apei folosită la udatul spațiului verde și un furtun lung;

► Arbori, arbuști, trandafiri, flori, gazon (materialele dendro-floricole necesare lucrărilor de întreținere spații verzi aferente blocurilor de locuinţe)

Arbori: Acer sp., Betula sp., Carpinus sp. Elaeagnus sp.

Arbuşti: Forsythia sp., Mahonia sp., Syringa sp.,

Gard viu: Ligustrum sp.

Acoperitor de sol: Sinapis alba (trifoi pitic) Hedera sp. Vinca sp.

Plante floricole: Flori perene, Bulbi narcise, allele, Lavandula sp.

Însămânțare gazon.

Unelte: Maşina de tuns iarba (voucher), 2 lopeţi, 1 cazma, 3 greble, 10 perechi de mănuşi, 2 foarfece pentru toaletare gard viu, 2 maturi stradale, Saci de plastic

Mobilier urban, la cerere: Bănci, Mese, Coșuri pentru gunoi”, spune Ciprian Ciucu.

Program pentru revitalizarea grădinilor de bloc din Sectorul 6

Acesta mai precizează că asociațiile de proprietari ce se vor înscrie vor beneficia de Ghid de informare şi întreținere al amplasamentului, consultanță punctuală, la cerere, la un număr de telefon permanent și de un program de formare de aproximativ 4 ore.

În schimb, asociațiile de proprietari, vor trebui să își asume (printr-un proces verbal de predare-primire) întreținerea grădinii blocului timp de patru ani.

Pe scurt, trebuie să taie iarba, să strângă materialul vegetal rezultat și să sune la ADP să vină să îl ia, să ude gazonul și copacii și mai ales gardul viu și să mențină curățenia.

”Altfel, asociația va trebui să returneze banii investiți. Costul mediu pentru amenajarea unei grădini de dimensiuni medii este undeva la  între 35.000 și 40.000 de lei”, anunță primarul Sectorului 6.

Cum se fac înscrierile

”Înscrierea se va face on-line (e-mail/aplicație anunțăm din timp) iar cererile vor fi soluționate în funcție de: blocul nu urmează să fie reabilitat în următorii 3 ani (eliminatoriu);

– acordul asociației de proprietari (tabel nominal cu semnături de la proprietari/locatari 50+1 din totalul apartamentelor)  (eliminatoriu);

– ordinea înscrierii;

– se renunţă la gardul metalic dacă peisagistul consideră oportună înlocuirea acestuia cu gard viu sau alte elemente separatorii.

Acum, discuții… Avem o lună de dezbateri în față!”, conchide Ciprian Ciucu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button