BAZAR

Primarul Chiliman: Soluția este eutanasierea câinilor fără stăpân nerevendicaţi

„Consider că a venit momentul să dăm o mai mare importanţă sancţionării falșilor iubitori de animale, care nu îşi îndeplinesc obligaţiile asumate în raport cu comunitatea”, afirmă primarul Andrei Chiliman.

Primăria Sectorului 1 a susţinut campanii de promovare şi încurajare a adopţiilor de câini. Primăria Sectorului 1 este prima și singura primărie de sector care a construit un adăpost pentru adunarea câinilor fără stăpân, adăpostul depășind în capacitate pe cel al Primăriei Generale. Din cei aproximativ 6000 de câini comunitari strânși de pe străzi de Poliția Animalelor, în ultimii cinci ani, doar aproximativ 1000 au fost adoptaţi.

„Concluzia la care am ajuns, după atâtea concesii şi experimente, este că soluţia corectă la această problemă, soluție pe care trebuie să o acceptăm, este eutanasierea câinilor fără stăpân nerevendicaţi sau neadoptaţi de nimeni. Optez pentru un termen mai lung de păstrare a animalelor fără stăpân în adăpost de la data înregistrării lor, bine determinat însă de lege, măsură însoţită de campanii de informare publicăşi de susţinere a adopţiei, organizate de către primărie”, declară primarul Andrei Chiliman.

Andrei Chiliman se va prezenta astăzi, alături de ceilalți primari de sector și de primarul general, la o ședință comună pentru a se pune de acord asupra unor măsuri imediate pentru combaterea problemei câinilor vagabonzi. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button