ȘTIRI

Primarul Capitalei: Nu vor fi probleme cu apa caldă și căldura. Am cerut revocarea CA a RADET

„În urma celor declarate dimineața de președintele CA al RADET, se pare că dânșii nu au înțeles nici în al 12-lea ceas că e cazul să nu alarmăm populația, în primul rând, și, în al doilea rând, tot ceea ce înseamnă fiecare parte care formează acest sistem integrat de alimentare cu energie termică a municipiului București. Nu vor fi probleme cu furnizarea agentului pentru iarna 2015-2016, întrucât în urmă cu aproximativ o lună și jumătate am făcut solicitări către Guvernul României pentru suplimentarea din fondul de rezervă a unei sume de 300 de milioane de lei, echivalent cu ceea ce se numește ajutor pentru combustibil”, a spus el, conform Agerpres.ro.

Primarul interimar a mai precizat că în urmă cu două săptămâni a apărut OUG 46, care permite unităților administrativ teritoriale să facă împrumuturi la Trezorerie pentru a-și completa necesarul financiar în vederea asigurării agentului termic pentru iarna 2015-2016.

Ștefănel Dan Marin a citit o declarație a directorului general RADET, Valentin Vițălariu, care printr-un angajament semnat pe 9 noiembrie declara pe propria răspundere „că la nivelul municipiului București cheltuielile curente estimate și de capital pentru furnizarea energiei termice în sezonul rece” sunt de 248 de milioane de lei.

Primarul interimar a explicat că această sumă a fost trecută în proiectul de hotărâre care se va afla în dezbaterea de luni a Consiliului General.

„Dânsul (președintele CA al RADET, Gabriel Dumitrașcu — n.r.) a făcut referire la aprobarea bugetului de către Consiliul General, buget aferent anului 2015. Printr-o altă declarație scrisă și înregistrată la Primăria Capitalei înainte de rectificarea bugetară, RADET îmi spune așa: „Având în vedere propunerea de buget, de venituri și cheltuieli, pentru anul 2015, depusă spre aprobare la Primăria Municipiului București, vă solicităm suplimentarea bugetului PMB, diferența de preț energie termică livrată populației, cu suma totală de 152 de milioane de lei”. Documentul acesta este emis de către RADET înainte de rectificarea bugetară. Întrebare mea este (…): care dintre cele două sume: 152 de milioane sau 248 de milioane îi este necesară RADET? Pentru că dacă până în rectificare ei au cerut 152 de milioane de lei, știind faptul că mai mult de două treimi din buget, la momentul rectificării, a fost cheltuit, nu aveam de unde să le dau acești bani. Din contră, am găsit, din cei 152 solicitați, 50 de milioane din bugetul PMB plus încă 23 de milioane din bugetul RADET, bani pentru investiții, pe care nu și le-au făcut”, a arătat el.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button