Primarul Braşovului, George Scripcaru, află marți dacă va fi arestat. El a fost REȚINUT luni de DNA

de:
30 iun. 2015
2 Afișari
Primarul Braşovului, George Scripcaru, află marți dacă va fi arestat. El a fost REȚINUT luni de DNA

Edilul de la Brașov este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, după ce ar fi făcut demersuri pentru favorizarea unei firme pe piaţa energiei şi ar fi devalizat CET Brașov, scrie B1 Tv.

Scripcaru a primit ordonanță de reținere după ce a fost adus cu duba la DNA Braşov. Oamenii legii au făcut percheziții atât la Primăria din Brașov, inclusiv în biroul primarului George Scripcaru cât și în cel al șefului Serviciului Investiții și al directorului executiv adjunct al Direcției Tehnice. Descinderi ale procurorilor anticorupție au fost și la locuința edilului, dar și la sediile mai multor firme.

Procurorii anticoruptie au dispus luni reţinerea pentru 24 de ore a primarului Braşovului, acesta fiind suspectat de abuz în serviciu şi luare de mită.

Potrivit DNA, George Scripcaru este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu încheierea contractului de vânzare cumpărare de energie produsă de BEPCO SRL, după ce ar fi pus la dispoziția BEPCO activele şi resursele CET SA, prin intermediul unor contracte de vânzare cumpărare, în perioada 2010-2011. Totul, în scopul obţinerii de foloase necuvenite de către BEPCO SRL, în baza unor înțelegeri prealabile între reprezentanții societății private. Suspecţi în acest caz ar fi Costan Simina, Costan Călin David Mihai – şi primarul Braşovului.

Anchetatorii mai spun că edilul George Scripcaru ar fi determinat Adunarea Generala a Acţionarilor CET SA și persoane din conducerea companiei, cum ar fi preşedintele AGA, Lucian Ionescu, pe directorul general Cuţitei Nicolae dar şi pe directorul economic Simona Frăţilă să încheie contracte de vânzare – cumpărare având ca obiect energie termică sau să cedeze cu titlu gratuit active aparținând CET SA, prejudiciind astfel patrimoniul societății.

Astfel, SC BEPCO SRL a încheiat cu CET SA un contract în aprilie 2010, având o durată de 15 ani şi obiect vânzarea şi cumpărarea de energie termică ce era apoi livrată consumatorilor de energie termică racordaţi la CET din municipiul Braşov.

Practic s-a ajuns ca CET Braşov să cumpere energie termică de la un producător privat care foloseşte bunurile sale în mod gratuit. Pentru predarea acestor bunuri au fost mandataţi Cuţitei Nicolae, director general şi Frăţilă Simona, director economic. Prejudiciul în acest dosar depăşeşte 26 de milioane de lei.

Cookies