ARHIVA B365

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, luat cu targa din sala de judecată UPDATE

UPDATE Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost internat în secția de cardiologie a Spitalului Județean (SJU) Bacău, unde fusese transportat cu o ambulanță după ce i s-a făcut rău.

Primește tratament adecvat după ce medicii au constatat că avea la internare o tensiune foarte mare, de 202 — 119 mm/Hg (na mm/coloană de mercur), urmând a fi monitorizat permanent cel puțin în următoarele două-trei zile„, a declarat, pentru Agerpres, Mirela Romaneț, purtător de cuvânt al SJU Bacău.

Primarului municipiului Bacău, Romeo Stavarache, i s-a făcut rău în sala de judecată, marți, în timpul unui termen al procesului în care este judecat pentru fapte de corupție, acesta fiind transportat la spital după ce echipajul ambulanței a constatat că a suferit un puseu de tensiune.

După ce Romeo Stavarache a fost transportat cu targa din sala de judecată, instanța a decis întreruperea audierilor martorilor denunțători în acest proces, fixând drept termen de judecare pe fond data de 5 aprilie.

Marţi urma să fie decisă, la cererea inculpaților, și schimbarea măsurii de control judiciar care expiră pe data de 6 martie. DNA ceruse pentru Romeo Stavarache revenirea la arest preventiv. Cum primarul Bacăului a fost transportat la spital, s-a decis ca această speță să fie judecată pe data de 3 martie.

În schimb, pentru alți doi inculpați în același dosar, Liviu Goian și Liviu Cenușă, aflați sub control judiciar, judecătorul a decis, marți, prelungirea acestuia. Constantin Apostol și Costel Cășuneanu, ceilalți doi acuzați din acest proces de corupție, sunt judecați în stare de libertate.

În rechizitoriul înaintat de procurorii DNA se indică faptul că, în perioada 2008 – 2011, primarul Stavarache, direct sau prin intermediul inculpaților Apostol și Goian, ar fi pretins și primit de la patru oameni de afaceri băcăuani diverse sume de bani pentru sponsorizări, care, însă nu se regăsesc în contabilitățile entităților pentru care au fost solicitați.

Pentru cei vizați în dosar acuzațiile sunt de luare de mită, complicitate la luare de mită, respectiv dare de mită.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button