ARHIVA B365

Primarul Andrei Chiliman scapă de o parte din sechestrul pus pe avere

Potrivit deciziei ICCJ, instanța „desfiinţează, în parte, ordonanţa contestată numai în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Chiliman Andrei Ioan doar sub aspectul cuantumului sumei până la concurenţa căreia s-a dispus luarea măsurii asigurătorii în privinţa bunurilor acestuia şi a dispoziţiei de poprire a veniturilor nete lunare ce urmează a fi încasate în contul bancar cu titlu de drepturi salariale de către acelaşi inculpat. Modifică cuantumul sumei până la concurenţa căreia s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea bunurilor inculpatului Chiliman Andrei Ioan, la suma de 11.634.446 lei (reprezentând procentul de 30% din sumele de 300.000 lei şi 38.481.488 lei). Dispune ca veniturile nete lunare ce vor fi încasate în contul bancar cu titlu de drepturi salariale de către inculpatul Chiliman Andrei Ioan, să fie poprite în cuantum de 1/3 (o treime), conform art.729 alin.1 lit.b Cod procedură civilă. Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţei contestate în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Chiliman Andrei Ioan care nu contravin prezentei hotărâri. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 40 lei, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă”.

Cu alte cuvinte, lui Chiliman NU i se menține sechestrul si pentru contractul de împrumut de 670 de milioane de euro, găsit la partenerul său, Vlad Moisescu, ci doar pentru mitele de 300.000 de lei ( primită de la denunțătorul Gheorghe Boeru) și de 38,48 milioane de lei, informează RomâniaLiberă.ro.

Andrei Chiliman este cercetat sub control judiciar, alături de omul său de încredere, Vlad Moisescu, consiliera sa Ioana Costescu și consilierul Ion Brad. Cei patru sunt acuzați de procurori că atribuiau preferenţial lucrări unor firme de la care primea „comisioane” în valoare de 10-15% din contractele încheiate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button