Primarul a semnat ordinul încă de ieri. Începe ridicarea mașinilor într-un sector din București: Spaţiul public nu e cimitir

24 feb. 2021
266 Afișari
Primarul a semnat ordinul încă de ieri. Începe ridicarea mașinilor într-un sector din București: Spaţiul public nu e cimitir

Vești proaste pentru posesorii de mașini din sectorul 2. Primarul Radu Mihaiu anunță noi măsuri. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, acesta a anunţat că a semnat, marţi, dispoziţii prin care 78 de maşini abandonate vor fi predate la Remat.

Mai mult, el a subliniat faptul că ”spațiul public nu e cimitir de mașini” și a făcut apel la cei care dețin astfel de vehicule să le ducă singuri la fier vechi pentru a nu mai fi nevoie să fie ridicate.

Mesajul lui Radu Mihaiu

„Spaţiul public nu e cimitir de maşini. Azi am semnat 78 de dispoziţii prin care tot atâtea maşini abandonate vor fi predate la Remat. Asta e finalitatea unui proces legal care se întinde pe multe luni de zile şi care necesită o documentaţie temeinică. Îi rog pe cei care deţin vehicule care nu vor mai vedea şoseaua niciodată să le ducă singuri la fier vechi”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Dispozițiile semnate nu sunt un lucru necunoscut pentru bucureșteni. Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 a anunțat încă de câteva zile noile sale strategii pentru a face ”ordine” în Sectorul 2 al Capitalei.

Atunci, el preciza că campania de ridicare de pe spațiul public a masinilor abandonate, a gunoaielor sau a spațiilor comerciale este în plină desfășurare.

Se face ordine în Sectorul 2

„De la preluarea mandatului am semnat sute de dispozitii de desfiintare pentru gherete improvizate, panouri publicitare fara autorizatie, constructii ilegale. Am ridicat zeci de masini abandonate si multe altele urmeaza pasii procedurali care sa duca la indepartarea lor. Locul unde depozitam aceste materiale este deja plin ochi si totusi, abia se vede o schimbare.

De prea mult timp nu s-a facut ordine in Sectorul 2.

Nu am terminat, din contra. Abia incepem sa ne incalzim. Eliminam din spatiul public tot ce e amplasat ilegal si nu numai. Ne indreptam atentia si spre cele care candva, cumva au primit autorizatie, desi blocheaza total trotuarele si circulatia pietonilor. Nu vom mai permite mai mult de o florarie pe intersectie. Nu vom mai permite gherete care sa oblige mamele cu carucioare sa coboare pe sosea. Nu vom mai permite amplasarea de panouri publicitare in spatii deja inghesuite.

Eliberam spatiul public fiindca e pretios si trebuie sa ne bucuram toti de el”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook în urmă cu câteva zile.

Cookies