ARHIVA B365

Primăriile Sectorului 5 şi 6 au rămas fără bani pentru facturi şi primesc ajutor de la Guvern

Executivul perpetueaza o practica des criticata pentru ca ii ajuta in fiecare an pe primarii si presedintii de consilii judetene care nu isi gestioneaza corect finantele, informează hotnews.ro.

Printre localitatile care au primit sume importante se numara Suceava, Barlad, Rosiori de Vede, Predeal, Rasnov, Giurgiu, Hunedoara, Lupeni, 1 Decembrie (Ilfov), Ludus, Busteni, Panciu. Primariile sectoarelor 5 si 6 din Bucuresti, precum si Consiliile Judetene Teleorman, Giurgiu, Mehedinti, Prahova, Satu Mare, Tulcea sunt premiantii cu cele mai mari sume.

Hotararea de guvern care aloca aceste sume din Fondul de rezerva bugetara a fost publicata in Monitorul Oficial miercuri seara, 23 decembrie. Guvernul aloca bani pentru plata datoriilor mai mari de 90 de zile (arieratele), pentru acoperirea cheltuielilor curente si specifice sezonului rece, precum si pentru plata obligatiile ce decurg din unele sentinte judecatoresti.

Defalcarea sumelor a fost realizata la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, condus de vicepremierul Vasile Dancu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button